Af çıktı 539 Suriyeli geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Af çıktı 539 Suriyeli geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 14:28

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Kızılay tarafından kurulan geçici çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilerden 539'unun ülkelerine geri döndükleri bildirildi.

Haberin Devamı

SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE ESAD CEVABI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın “genel af” açıklamasının ardından Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinde kurulan geçici çadırlarda kalan yüzlerce Suriyeli ülkelerine geri döndü.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, "22 Haziran 2011 tarihi gece boyunca; ülkemize giriş yapanlardan 539 kişi kendi istekleri ile ülkelerine dönmüş olup, ilave olarak 111 Suriye vatandaşı ülkemize kabul edilmiştir" denildi.

SURİYELİ SAYISI 10 BİN 290'A DÜŞTÜ

AFAD, Suriye'deki olaylar nedeniyle ülkelerinden Türkiye'ye gelenlerin sayısının şu an itibarıyla 10 bin 290 olduğunu bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, Suriye'den Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak  başkanlığın koordinasyonunda, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Köyişleri, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları, Hatay Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve Kızılay ile yürütülen çalışmaların da devam ettiği ifade edildi.

Haberin Devamı

AFAD tarafından Hatay Valiliğine 3 bin 750 TL'lik nakdi yardımın gönderildiği belirtilen bilgi notunda, sınırın hemen ötesinde bulunan Suriye vatandaşlarına insani yardım faaliyeti kapsamında 17 Haziran 2011 tarihinde başlayan gıda yardımına devam edildiği bildirildi.

BÜYÜKELÇİLİK TEMSİLCİLERİ HATAY'DA

Bu arada Türkiye'de bulunan 25 yabancı ülkenin büyükelçilik temsilcileri, Hatay’ın Altınözü İlçeleri’ndeki çadır kentlere yerleştirilen Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti.

DHA'nın haberine göre, büyükelçilik temsilcileri, bu sabah Hatay Valiliği’ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli eşliğinde minibüslerle Altınözü İlçesi’ndeki 2 çadır kampa giden büyükelçilik temsilcileri, burada Suriyeli sığınmacılarla görüştükten sonra tekrar Valiliğe geçti.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri temsilcilerin ziyaretinin basına kapalı olduğunu belirterek, herhangi bir açıklama yapılmayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!