Çılgın Türkler

Güncelleme Tarihi:

Çılgın Türkler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 00:00

Meksika’daki turnuvanın ilk maçında 6-1 yenen Panzerler’in gollerinden 4’ünü Türkler attı. Samed Yeşil (2) Levent Ayçicek ve Okan Aydın farkı getiren maçta ön plana çıkan isimler oldu.Sahaya çıkan kadroda 6 Türk oyuncu bulunuyordu.

Haberin Devamı

TÜRKLER ATTI, ALMANLAR COŞTU -Web TV

ÇILGIN Türkler, formasını giydikleri Almanya’yı zafere taşıdı... Meksika’da 24 takımın katılımıyla başlayan 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’ndaki ilk maçında Ekvator’u 6-1 yenen Panzerler’de başrolü yine Türkler oynadı. Almanya’nın 6 golünün 4’ünü gurbetçilerimiz kaydetti. Bundesliga’da Bayer Leverkusen formasını giyen ve Almanya tarihinin genç takımlarında oynayan futbolcular arasında en fazla gol atma başarısını gösteren Samed Yeşil (15 maçta 15 gol) Ekvator karşısında da fileleri 2 kez sarsmayı başardı. Samed, aynı zamanda Roecker’in kaydettiği golün de asistini yaptı.
Samed’in yanı sıra W.Bremen formasını giyen Levent Ayçiçek ile Borussia Dortmund’da top koşturan Okan Aydın da Ekvator karşılaşmasında gol atma başarısını gösterdi.

Haberin Devamı

Kaptan Emre göz doldurdu

Almanya, Ekvator karşısına ilk 11’inde 6 Türk oyuncu ile sahaya çıktı. Karşılaşmanın 40. dakikasında Kaan Ayhan’ın da oyuna girmesiyle sahada 7 Türk genciyle mücadele eden Almanya’da kaptan Emre Can da başarılı futboluyla göz doldurdu.

Daha yeni başladık

Karşılaşmada 1 gol kaydeden Levent Ayçiçek maç sonrası “Biz birlikte hareket eden bir takımız. İlk maçı kazandık ve çok mutluyuz. Ama daha yolun başındayız. Turnuva yeni başladı. Adım adım ilerlemeliyiz” derken, Okan Aydın “Maçı 6-1 kazandık. Ama şampiyonluk için favoriyiz demek için daha çok erken. Önümüzde grupta oynayacağımız iki çok zorlu maç daha var. Ayrıca milli takımda attığım ikinci gol de beni çok sevindirdi” diye konuştu.

Wenger, Samed’i göz hapsine aldı

ARSENAL’in Fransız Menajeri Arsene Wenger, futbol hayatına Bayer Leverkusen’de devam eden Samed Yeşil’i yakın takibe aldı. Genç oyunculara verdiği önemle bilinen Fransız teknik adam, 17 yaşındaki oyuncuyu U17 Dünya Şampiyonası’nda da yakından takip ettiriyor. Almanya alt liglerinde gol rekorları kıran Samed’in Arsenal’a transferi gerçekleşirse Londra temsilcisi Oğuzhan Özyakup’tan sonra ikinci Türk futbolcuyu da kadrosuna katmış olacak.

İŞTE ALMANYA’NIN KADROSUNDAKİ TÜRKLER

FUTBOLCU          TAKIMI

Haberin Devamı


-Koray Günter B.Dortmund
-Koray Kaçinoğlu Duisburg
-Kaan Ayhan Schalke 04
-Robin Yalçın Stuttgart
-Levent Ayçiçek W. Bremen
-Emra Can B. Münih
-Okan Aydın B. Leverkusen
-Samed Yeşil B. Leverkusen

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!