"Bu sezon sonunda basketbolu bırakıyorum"

Güncelleme Tarihi:

Bu sezon sonunda basketbolu bırakıyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 00:00

Beko Basketbol Ligi’nin en tecrübeli oyuncularından biri olan Haluk Yıldırım, Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan ve sarı-lacivertli takımın şampiyonluk ipini göğüslediği zorlu final serisi sonrasında hurriyet.com.tr’ye konuştu.

Haberin Devamı

39 yaşındaki tecrübeli oyuncu, “Kaybetmek üzüntü verici” diyerek başladı sözlerine…

 

Final serisinin son maçında yaşanan olaylar ilgili olarak da “İki takım taraftarlarının da birbirlerine tahammülü yok” açıklamasında bulundu.

 

Haluk Yıldırım, sohbet sırasında hayranlarını üzecek bir açıklama da yaptı. 39 yaşındaki oyuncu gelecek yıl basketbol kariyerine son vereceğini söyledi.

 

İşte Beko Basketbol Ligi’nin ‘Yaşlı Kurt’u Haluk Yıldırım’ın açıklamaları…

 

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİ”

 

Haberin Devamı

Finalde kaybetmek oldukça üzüntü verici ama baktığın zaman Galatasaray, varını yoğunu ortaya koyarak örnek bir mücadele gösterdi. Finale geldiğimizde şampiyon olmak istiyorduk ama basketbolda kaybetmek de var. Fenerbahçe iyi oynadı, onları tebrik ediyoruz. Şampiyonluğu hak ettiler. İyi başladılar, Euroleague’de final-four da yapabilirlerdi ama şanssız sakatlıklar yaşadılar. Finalde en büyük avantajları Emir Preldzic’i Türk olarak oynatmaları oldu. Çünkü Türk rotasyonları dardı. Daha tecrübeliydiler. Çok başarılı oyuncuları var. Mesela Ömer Onan. Emir Preldzic de önemli bir etken. Biz kendimize baktığımızda EuroCup’ta iyi işler yaptık. Galatasaray uzun zamandır final serilerinde yoktu ama artık dahil oldu. Artık şampiyonluklar, finaller gelecektir. Bir anda her şeyi yapamıyorsunuz, biraz da tecrübe ile ilgili bir durum.

 

“BU SEZON ÇOK FAZLA ÇALIŞTIK”

 

Takımda geçen yıldan sadece 3 Türk kalmıştı. Yepyeni bir takım. Benim için de farklı bir tecrübe oldu. Herkesin farklı basketbol anlayışı var. İyi savunma yapan, hücumda daha hareketli bir Galatasaray izledik. Oktay Mahmuti, detaylara çok dikkat eden bir koç. Bu sezon çok çalıştığımızı ve buraları hak ettiğimizi düşünüyorum.

 

Haberin Devamı

“O SAYILARI ATSAYDIK”

 

İki takım arasında çok fazla fark yoktu. İlk iki maçta 20 sayılarda fark oldu ama baktığınızda ikinci maçın 3. çeyreğinde biz öndeydik. Orada bir momentum yakaladılar, biz de maçtan koptuk. Bazı şeyleri detaylar belirliyor. Belki kaçırdığımız çok basit sayıları atsak daha farklı olurdu. Futbolun da olmaması herkesin basketbol konuşmasına neden oldu.

 

“İKİ TAKIM TARAFTARININ BİRBİNE TAHAMMÜLÜ YOK”

 

Tribünde olan bazı şeyleri önlemek çok zor. Her iki takım taraftarının da birbirine tahammülü yok. Bir fırsatta kaçtı aslında. Belki biz orada herkese örnek olacak bir davranış sergileyebilirdik. Ancak başkan bile konuşması sırasında ıslıklandı. Bu işleri biraz zamana bırakmak gerekiyor. Daha önceki senelerde daha çirkin olaylar oldu. Yavaş yavaş her şey düzelecek.

 

Haberin Devamı

“ÖMER ONAN MÜKEMMELDİ”

/images/100/0x0/55eae563f018fbb8f89da42f

 

Bence final serisinin Fenerbahçe cephesindeki en iyi oyuncusu Ömer Onan’dı. Ömer zaten  sezon boyunca mükemmeldi. Bizde de her maçta ayrı bir kahraman çıktı. Jeryy olsun, Shipp olsun, Tutku olsun.

 

“HAKEMLERDE İSTİKRAR YOK”

 

Euroleague seviyesinde mücadeleler oldu ama hakemlerin en büyüksorunu istikrarları yok. Bir takıma bir düdük çalıyorlar, öbür tarafta diğer takıma aynı düdüğü çalmıyorlar. İstikrarları yok. Genele bakıldığında Türk hakemleri gelişim içindeler. Onlar da kendilerini yavaş yavaş geliştiriyor.

 

“BU SEZONUN SONUNA BASKETBOLU BIRAKIYORUM”

 

Benim kontratım bitti, durumumun ne olacağı 1-2 hafta içinde netleşecektir ancak ben Galatasaray’da kalmak istiyorum. Ben bu sezonun sonunda basketbolu bırakacağım. Aslında 2-3 sene daha oynayacaktım ama bu düşünceden vazgeçtim. 1 yıl daha oynayıp kariyerimi sonlandıracağım.

 

Haberin Devamı

“CEVHER GALATASARAY’A YARARLI OLACAKTIR”

 

Cevher önemli bir oyuncu. Dış şutu da var. Onun için de bir test olacak. Euroleague’de de oynayacak. Galatasaray’da kesin katkısı olacaktır.

 

“BEĞENDİĞİM GENÇ OYUNCULAR…”

 

Göksenin’i beğeniyorum. Sertaç önemli bir uzun olacak.. Tabii biraz daha sertleşmesi gerekiyor, daha fazla oynamalı. Melih, önemli dakikalar aldı ve iyi oynadı. Furkan, Birkan var. Bunlar önemli genç oyuncular. Zaten yetenekli olan genç oyuncular kendilerini bir adım öne atıyor.

 

“TARİHİ BİR BAŞARI ELDE EDECEĞİZ”

 

Orhun Ene, çoktandır milli takımın organizasyonu içinde. Banvit’te de önemli işler başardı. Dünya 2.’liği başarısı ile gidiyoruz. Bu bir gerçek ki, Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası’nda daha zordur. Milli Takım, çok önemli oyunculardan kurulu. Ben yine tarihi bir başarı elde edeceklerini düşünüyorum. Ancak çok zor geçecek. Biz genelde turnuvalara iyi başlayıp kötü bitiriyorduk ama artık iyi başlayıp iyi bitiriyoruz.

 

Haberin Devamı

“EUROLEAGUE ÇOK ZOR”

 

Eurolaegue, en üst düzeyde basketbol oynan yer. Türkiye’de oynanan basketboldan 2-3 kat daha fazla sert oyun var. Zor bir organizasyon. Galatasaray’ın bu turnuvaya sırf katılmak için katılmış olmaması gerekiyor. Çünkü öyle olunca takım yıpranıyor. Orada işler çok zor ve işler bütçe ile ilgili. Arada istisnalar oluyor. Mesela Partizan’ınfinal-four’a kalması.

 

ayaycili@hurriyet.com.tr

http://twitter.com/ac_yaycili

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!