Tüylerden kurtulmanın 4 yolu

Yaz geldi, istenmeyen tüy sorunu ön plana çıktı. Bu sorundan kurtulmak için tüy dökücü kremler, ağda, epilatör cihazları ve kalıcı bir uygulama olan lazer epilasyon yöntemlerinden birini seçmek mümkün. Peki size hangisi uygun?

1- Tüy dökücü kremler: Uygulama, ürünün tüylerin yoğun olduğu bölgelere sürülmesinden ibaret. Ağrı ve acı hissettirmeden istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlıyor. Ancak bu yöntemde, tüylerin yeniden uzama süresi diğerlerine oranla çok daha kısa.
2- Ağda: Hem kavanozda ya da bant şeklinde hazır olarak satın alabileceğiniz hem de evde kendiniz hazırlayabileceğiniz ağda, klasikten şaşmayanların tercihi hâlâ... Ancak olumsuz iki önemli nokta var. ılki uygulama için tüylerin belli bir uzunluğa ulaşmasını bekleme zorunluluğu, ikincisi de acı veren bir yöntem olması... Avantajı ise tüylerin yeniden çıkma süresinin hayli uzun olması. Bu yöntemle ortalama 4 hafta pürüzsüz bacaklara sahip olunabiliyor.
3- Epilatör: Cihaz üzerinde bulunan birden fazla cımbız sistemiyle çalışan epilatörler, uygulama sırasındaki minimum acı hissi vermesi ve kılları kökten alması dolayısıyla kadınların tercihi... Yeni çıkmış tüylerin bile bu uygulamadan kurtulma şansı yok denecek kadar az.
4- Lazer epilasyon: Son yılların en dikkat çeken uygulamalarından biri... Çünkü istenmeyen tüyler problemine kalıcı bir çözüm sunuyor. Hem kalıcı hem de uygulamanın neredeyse acısız olması, diğer yöntemlere oranla lazer epilasyonu kadınların gözünde yıldızlaştırıyor. Kalıcı sonuç elde etmek için önerilen seans sayısı, kıl rengine ve yoğunluğuna göre farklılık gösteriyor.

PÜRÜZSÜZ BACAKLARIN SIRRI

* Bakımlı ve pürüzsüz bacaklara kavuşmak için duş sırasında masaj ve peeling yaparak dolaşımınızı hızlandırabilirsiniz.
* Banyo sonrasında sıcak suyun bacaklarınızı kurutmaması için mutlaka nemlendirici kullanmalısınız.
* Epilatörler ve sir ağdalar bazı kişilerde batıklara neden olabiliyor. Duştan sonra ponza taşıyla cilt yüzeyini hafifçe ovarak batıkların azalmasını sağlayabilirsiniz.
* Saatlerce ayakta kalmanızı gerektiren bir işiniz varsa, siz de varisten muzdaripsiniz ya da risk grubundasınız demektir. Bu sorunları önlemek ve var olanların daha büyük bir probleme dönüşmesini engellemek için eve geldiğinizde ayaklarınızı dinlendirmelisiniz. 15-20 dakika uzanıp, bu arada ayaklarınızı altına bir yastık koyarak yükseltip kan dolaşımını düzenlemek mümkün. Ayrıca soğuk suyla yapacağınız mini bir masajın da rahatlatıcı etkisi vardır.

Makyajda yeni trend
Disko güzeliyle parti zamanı


Sıcak yaz gecelerinde tüm gözlerin üzerinizde olmasını sağlamanın en kolay yolu, ışıltılı makyaj! 70’lerin disko günlerine gönderme yapan “disco belles” trendi, ışık ışıl bir yaz vaat ediyor.

Moda tasarımcılarının yaktığı disko ateşi, makyaj ürünlerine de yansımış durumda. Makyaj artistleri, 2011 yazı için dudak ve gözlerde gökkuşağının en canlı tonlarını öneriyor. Morlar, yeşiller, maviler, fuşyalar ve sarıların bir arada kullanıldığı yaz makyajları, hem çarpıcı hem de çok enerjik görünüyor.
Miu Miu’nun dudaklarda kullandığı iddialı kırmızı, koyu göz makyajlarını ve kalın kaşları dengeliyor. Marc Jacobs ise gözlerde kullandığı yoğun ışıltılı yeşil ve dudaklardaki koyu mürdüm tonlarıyla 70’lerin ihtişamlı elbiseleriyle mükemmel bir uyum yakalıyor. Sonia Rykiel’e gelince; o hem gözlerde hem de dudaklarda kışkırtıcı macenta tonlarını kullanmayı tercih etmiş. Ve bunu “70’lere modern bir saygı” olarak yorumluyor.

Dudaklarda yaz ışıltısı

Rujun dudaklardaki yoğun kıvamından hoşlanmayanlara hoş bir haberimiz var; dudak parlatıcıları bu yaz da kadınların kurtarıcısı olmaya devam ediyor. ışte, mevsimin ruh haline uygun gloss’ları kullanma rehberi...

- Renk seçiminde çok dikkatli olmalısınız. Transparan ya da renkli bir parlatıcı almadan önce mutlaka deneyin.
- Uzun süre kalıcılığını koruyan parlatıcılar mükemmel dudaklar yaratıyor. Özellikle iş toplantıları öncesinde bu ürünü tercih edebilirsiniz.
- Sıvı formdaki parlatıcılar, aplikatörleriyle rahat bir kullanım sağlıyor. ınce süngerleri sayesinde rengi dudaklara rahatlıkla taşıyor.
- Yanardöner ya da ışıltılı partiküller içeren dikkat çekici parlatıcılar, bir dudak fırçası yardımıyla dudak kontürüne kadar mükemmel bir sürüş sağlıyor.
- Eğer klasik bir rujun özelliklerinden vazgeçmek niyetinde değilseniz, krem formundaki parlatıcıları tercih edebilirsiniz. Bakım yapan maddeler içeren bu ürünler kolay bir kullanım da sağlıyor.

Yaza özel çantalar

Tatile çıkmaya hazırlanıyorsanız, size bir müjdemiz var: Tekin Acar Cosmetics mağazalarından yapacağınız Shiseido güneş serisi iki ürün alışverişinizde mini güneş çantası, üç ürün alışverişlerinizde büyük plaj çantası hediye...
Yazarın Tüm Yazıları