Kötü futbol

DÜN akşam Fenerbahçe'nin futbolunu beğenen varsa, bir adım öne çıksın. Adanaspor neredeyse havlu atmış durumda. Futbolcuları tamamen kişilik ve onur kavgası veriyorlar.

Maç boyunca Adanaspor, Fenerbahçe'ye göre sahaya daha iyi yayıldı ve en önemlisi aralarında daha iyi top dolaştırdılar.

Bülent Uzun, zaten hazır kıta. Yani, Fener aleyhine ters bir şey olsa, sanki sahneye çıkacakmış havasında. Çünkü, ikili mücadelelerdeki yorum kararları bunu gösteriyor. Sarı lacivertli oyuncular, topun olduğu yerde 5-6 kişiyle pres yapacaklarına, tek tek baskı yapıyor. O zaman da rakip, onları teker teker oyundan düşürüyor. Haliyle de gereksiz yere enerji harcıyorlar. Hal böyle olunca, defans yapalım derken, hücuma çıkacak güçleri azalıyor.

Ümit Özat, belki de F.Bahçe'ye geldiği günden bu yana en iyi futbolunu oynadı. İkinci yarı zaman zaman pas hataları yaptı. Ama ilk topa o kadar çok müdahale edip, rakipten top çaldı ki, inanılır gibi değil. Ve rakiple çıktığı birçok ikili deparlarda da rakibine baskın çıktı. Ancak, Daum'un sahadan aldığı ilk oyuncu da o oldu.

F.Bahçe henüz takım oyununu oynayamıyor. Maçlar da süratle ilerliyor. Yani, 3-4 maç sonra artık Daum'un hiçbir bahanesi kalamaz. Hooijdonk çok ağır bir oyuncu, tank gibi. Yalnız, ceza alanına yakın 5 frikik atsa, 3'ü gol olur. Peki, ceza alanı civarında frikiği kazandıracak adam veya adamlar F.Bahçe'de kim? Tek bir isim var. O da devamlı Daum'un yanında oturan Yusuf. Yani elmanın bir yarısını sahada oynatıyorsun, diğerini kenarda oturtuyorsun.

Bilinçli seyirci

Serhat
fizik olarak iyi duruma geldi. Ama kimya hala zayıf. Tomas çok kaliteli bir oyuncu. F.Bahçe'nin yaptığı en iyi üç transferden biri. Ortada Kemal etkisiz. Dün kötü mücadele etmedi ama, topları da iyi kullanamadı. Bakın sarı lacivertlilere, top Ümit'in ayağına gelince yakışıyor, Yusuf'un ayağına gelince yakışıyor, Hooijdonk'a da frikikte yakışıyor.

46. dakikada Recep'e Luciano'dan bir top geliyor, F.Bahçe'de oynayan bir kaleci o gelen topu ‘‘kaleciye pas’’ yorumu düşünmeden eline almalı. Ancak o, kafa vurarak taca atıyor. Fatih çok kötü. Hem hücumda, hem defansta büyük hatalar yaptı. Petkov, eh işte. Marco Aurelio iyi oyuncu. Ama ondan da Daum üst düzeyde faydalanamıyor. Ve bu Marco Aurelio iyi de bir profesyonel. Tuncay, koşuyor, her topa burnunu sokuyor, iyi de yapıyor. Ama ceza alanı içinde biraz daha sakin olup kafayı kaldırması gerekir.

Adanaspor, kendi gücüne göre iyi mücadele etti . Oyunu hiç çirkinleştirmediler ama arkadaşları bu mücadeleyi yaparken, bizim uzun saçlı Necati onları yarı yolda bıraktı. Peki yarın bu Necati, bir kulüp tarafından istenirse, bu arkadaşlarını yarı yolda bırakması ona artı puan mı getirir, eksi puan mı? Burası Türkiye dersek, artı olur. Ama aklı başında yöneticiler her şeyi düşünmeliler. Bugün başkasına, yarın bana.

F.Bahçe seyircisi sahadaki takımından daha bilinçli, kontrollü ve heyecanlı mücadele verdi.
Yazarın Tüm Yazıları