Karar ver Cüneyt Çakır

ŞAMPİYONLUĞA gitmek ayrı bir olay, futbolcu için ayrı bir hırs, motivasyon...

Haberin Devamı

O takıma çelme atmak istemek, farklı bir olay. Aslında futbolda bozmak, yapmaktan daha kolay. Bunun için de istek lazım, güç lazım. Maçın başında, Ankaragücü dirençli gibi gözüktü ama Cüneyt Çakır’ın yarattığı penaltıdan sonra sinirleri gerildi, bozuldular. Sonrasında bir eksik kalınca, olay bitti.
F.Bahçe gibi bir takımla 62 dakika eksik oynarsan, puan alma şansın zor olur. A.Gücü’nde iyi futbolcular var ama henüz takım olmuş değiller. Dikkat edin; sezon başında da F.Bahçe’de de aynı oyuncular vardı. Onlar da takım değildi. O meşhur Yeni Malatyaspor maçından sonra takım oldular ve bugünlere geldiler. Zaten bakın, Fenerbahçe kaç maçtır aynı kadroyla oynuyor. O zaman da başarı geliyor. Kenarda oturanlar da haddini biliyor. Allah var, Aykut da bu kadroyu iyi kullanıyor.
Aykut Kocaman, sezon başında bazı acılar çekti. Ama acı çekmeden de, başarı gelmiyor. Tabii burada bazı şeyleri tartışmak lazım. Mesela neyi? Fenerbahçe, Saracoğlu’nda en son golü Emenike’den yedi. Düşünün kaç maçtır gol yemiyorlar. Bu Fenerbahçe’nin çok iyi defans yaptığını mı gösterir yoksa, Türkiye’deki futbol kalitesini mi? Eğer Fenerbahçe, bu işi iyi yaparak, bu neticeyi almışsa, o zaman Şampiyonlar Ligi’nde çok iyi işler yapacaktır, demektir. Aksini siz düşünün.
İlk penaltı hatalı
Bir A.Gücü takımı düşünün, Alex’in attığı golde, barajı bile yanlış kuruyor. Cüneyt Çakır, FIFA hakemi ve Avrupa’da iyi maçlar yönetiyor. Ama bu Cüneyt Çakır, dün topla 4 defa çarpıştı. Alex’e verdiği 1. penaltı pozisyonun, penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Rakibin ayağı yerde. Alex, daha rakibin ayağı yerde basılı dururken, kendini atmaya başlıyor. Aynı Cüneyt Çakır, ikinci penaltıyı doğru veriyor. Kırmızı kart doğru mu? Bence doğru. Çünkü Niang, topu stop edip, kaleciyi geçtiği an, bir başka Ankaragüçlü oyuncunun Niang’a müdahale etme şansı yok. Ama aynı Cüneyt Çakır, 2. penaltının bir başka kopya pozisyonunda kaleci Özden’i atamıyor. Sebebi basit; verdiği 1. penaltı. Cüneyt Çakır’ın bir karar vermesi lazım. Bazı takımların hakeme de ihtiyacı olmaz. Dün akşam olduğu gibi. Ama sen hakemliğinde istikrarı yakala. İşin başında, kafana şeytanlar girmesin.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Alex’i beğenmemeye imkan var mı?

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

A.Gücü’nün mücadele mantığını...

DİKKAT

Artık son haftada, dikkat mikkat kalmadı.

Yazarın Tüm Yazıları