Ölüm döşeğinde bile çizdi

Güncelleme Tarihi:

Ölüm döşeğinde bile çizdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2003 01:55

İzmir'in Foça İlçesi'nde lenf kanserine yenik düşerek önceki gün öğle saatlerinde evinde vefat eden 84 yaşındaki ressam Avni Arbaş, çok sevdiği Foça'dan alkışlarla uğurlandı.

Yakınları, ünlü sanatçının uyurken hayata veda ettiğini söylediler. Son anına kadar yaşama sevincini koruyan Avni Arbaş'ın ölüm döşeğinde karyolasının yanındaki duvara desen çizdiğini belirttiler.

Foça Atatürk Mahallesi 127 Sokak 17 Numara'da 7 yıldır oturduğu evin önünde düzenlenen törene dostlarının yanı sıra, kızı Zerrin Arbaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina katıldı. Törende konuşan yakın dostu yazar Turhan Kayacıoğlu, Arbaş'ın çevresindeki canlı cansız nesnelerin hepsini birer resim öğesi olarak algıladığını söyledi. Kayacıoğlu, ‘‘Avni Ağabey damıtılmış bir kibarlık, bir çelebi nezaketi ve alabildiğine keskin bir zekaya sahipti. Toplumsal ve siyasal olayları anında kavrar ve tepki gösterirdi. Bütün bu özellikleriyle yapmacıksız bir sadeliğe ulaşmıştı. Arbaş, kararlı fırça darbeleri gibi ne fazlası ne eskiği olan özlü cümlelerle aklımızda kalacak’’ diye konuştu.

Arbaş'ın ölümü sırasında yanında bulunan Tülin Erkardeş ise, ünlü ressamın son ana kadar yaşama sevincini yitirmediğini söyledi. Sanatçının ölüm döşeğinde bile yatağının yanındaki duvara çizim yaptığı belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait soğuk hava donanımlı bir cenaze aracıyla Foça'dan yola çıkarılan Avni Arbaş'ın cenazesi bugün öğle Bebek Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!