Cinayetten idam gasptan 20 yıl

Güncelleme Tarihi:

Cinayetten idam gasptan 20 yıl
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2001 01:55

Üzeyir Garih'in katil zanlısı Yener Yermez'in yargılanması başlıyor. Olayın adi bir cinayet olduğunun vurgulandığı iddianamede, Yermez'in cinayetten idamı, gasptan 20 yıl hapsi istendi.

Üzeyir Garih cinayetinin sanığı Yener Yermez hakkında gasptan 20 yıl, cinayetten ise idam istemiyle dava açıldı. İddianameyi hazırlayan Eyüp Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, Yener Yermez'in poliste verdiği ifadesini inandırıcı bulmadı. İddianameyi, serbest bırakıldıktan sonra ‘‘Yener Yermez'i tanımıyorum’’ diyen Pınar Konuşkan'ın polis ifadelerine dayandırdı. Savcı Yılmaz, iddianamede, Üzeyir Garih'in öldürülmesinin adi bir cinayet olduğunu da vurguladı. Savcı Yılmaz iddianamede, Garih'in öldürülmesini şöyle anlattı:

Sevişirlerken yakaladı

‘‘Üzeyir Garih, olay günü Mercedes otomobiliyle Eyüp'e geldi. Zaman zaman geldiği Şeyh Küçük Hüseyin Efendi'nin mezarını ziyaret için Eyüp Mezarlığı'na çıktı. Garih, mezar başına geldiğinde aynı yerde bulunan Mühendis M. Sait'in mezarında Pınar Konuşkan ve Yener Yermez'i sevişirken gördü. Sinirlenerek, ‘Burası kutsal bir yer. Burada nasıl sevişirsiniz' diyerek bağırmaya başladı. Yermez ise Garih'e ‘Sen kendi işine bak bu seni ilgilendirmez' diyerek bağırdı. Aralarında itiş kakış yaşandı. Yermez, Garih'in sol kolunu büküp kendine dayadıktan sonra üzerinden çıkardığı bıçakla ilk olarak boynuna, daha sonra mide ve göğsüne vurmaya başladı. Bunun üzerine Garih, yüz üstü yere düştü. Yermez yerde yatan Garih'in yanına gelerek bu kez sağ ve sol böbrek kısmına bıçak darbeleri vurup cep telefonunu aldı. Pınar olay yerinden kaçmaya başlarken Yermez, bıçağı 20 metre ötede toprağa gömdü. Daha sonra ellerini Merkez Camii'nin çeşmesinde yıkadı. Karaköy'e giderek Garih'in cep telefonunun mavi renkli kapağını siyahıyla takas eden Yermez, daha sonra Hasdal'daki birliğine döndü.’’ Savcının iddianamesinde ayrıca, toplanan maddi deliller doğrultusunda olayın çete ve siyasi boyutu olmadığı, cinayetin adi bir cinayet olduğu belirtildi. Yermez, Eyüp Ağır Ceza Mahkemesi' nde yargılanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!