"Filistin'in oğlu" Gazze'de uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Filistinin oğlu Gazzede uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 17:35

Gazze'de geçen hafta öldürülen Filistin'le Dayanışma Hareketi üyesi İtalyan Vittorio Arrigoni'nin cenaze törenine yüzlerce kişi katılırken, Hamas cinayeti işlediğini öne sürdüğü 4 kişinin fotoğraflarını yayımladı.

Haberin Devamı

GAZZE'DEKİ TÖRENDEN KARELER  

Filistin'e destek olmak için geldiği ve 3 yıl kaldığı Filistin'de radikal dinci bir grup tarafından kaçırılıp öldürülen Arrigoni'nin cenaze törenine yüzlerce Filistinlinin yanı sıra İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir heyet ve bir grup yabancı barış eylemcisi katıldı.
       
Tören sırasında “Vittorio kalplerimizde”, “Vittorio, Filistin'in oğlu, asla unutulmayacak” şeklinde sloganlar atıldı.
       
Arrigoni'nin Filistin bayrağına sarılı tabutu, komşu ülke Mısır ve daha sonra İtalya'ya gönderilmek üzere polisler tarafından morgdan alınıp ambulansa  koyuldu.
      
Arrigoni'nin arkadaşı gazeteci Ahmed Ganim, “Vittorio kimse tarafından tehdit edilmedi. Böyle Filistin eliyle ölmesini kimse beklemiyordu, kendisi bile İsrail top ateşiyle öleceğini düşünüyordu” diye konuştu.

Haberin Devamı

36 yaşındaki İtalyan barış gönüllüsü Vittorio Arrigoni'nin geçen Perşembe günü kaçırıldığı ortaya çıkmış, kaçıran Selefi grup, serbest bırakılması için 30  saat süre tanıyarak, bu süre içinde tutuklu bulunan lider ve üyelerinin serbest bırakılmasını istemişti.

Ancak videonun yayımlanmasından çok kısa süre sonra Arrigoni'nin cesedi Cebaliye'de bir evde bulunmuştu.

HAMAS 4 KİŞİYİ ARIYOR
Hamas polisi bugün, İtalyan barış gönüllüsü Vittorio Arrigoni'yi öldürdüklerinden şüphelenilen 4 kişinin isim ve fotoğraflarını yayımladı.
       
Polis, aranan bu kişilerin herhangi bir grupla ilintili olup olmadıkları konusunda bilgi vermedi.

Bu kişilerin nasıl belirlendiği, İtalyan aktivistin kaçırılmasından mı yoksa öldürülmesinden mi sorumlu oldukları konusunda da ayrıntı verilmedi.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!