Üstünel TBF'ye ateş püskürdü

Güncelleme Tarihi:

Üstünel TBFye ateş püskürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 15:31

Haldun Üstünel, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park'ın Fenerbahçe ile yaptığı ve kaybettiği play-off final mücadelesinin ardından Basketbol Federasyonu'na ağır eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

BASKETBOL FEDERASYONU'NA AĞIR ELEŞTİRİ

Hakem değişikliklerinin yanı sıra oynanan 4 final maçında Fenerbahçe'nin 94 faul atışı kazanmasını gündeme getiren Üstünel, şöyle konuştu:

“Mevcut final mücadelesi enteresan geçti. 4 maç oynandı ve rakip toplamda 94 faul atışı kazanmış. Bu tarihe geçmiştir. NBA tarihinde bile rastlanmayacak bir durum. Taurasi'nin yaşadığı doping skandalının bedelini Turgay Demirel koltuğunu kaybetmemek sevdasıyla çok güzel ödedi. Diğer kulüpler de yatırım yapıyorlar. Şampiyon nasıl olsa tayin ediliyor. Federasyon başkanının acilen çıkıp basın toplantısı yapması gerekiyor. Hakem değişiklikleri nasıl yapıldı, sebebi nedir açıklasınlar. Kızlarımız bu onurlu mücadelelerinden dolayı üzülmesinler. Camia yaşananların farkında. Kendilerine yakışır şekilde mücadele ettiler. Ortada skandal hakem hataları vardı. Hakem değişikliğinin amacını açıklasınlar.”

Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticisi Haldun Üstünel, görevinden istifa etmeden devam etmek için en küçük şansı zorladığını söyledi.

Üstünel, NTVSpor'da yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü'nde yazılı olmayan kuralların geçerli olduğunu ifade ederek, “Bunlara dikkat edilir. Gelenek ve göreneklerimiz ve Galatasaraylılık duruşumuz göz önünde bulundurulur. Görevimden istifa etmeden devam etmek için küçük bir şans olsaydı, o şerefli göreve devam ederdim” dedi.

Görevden ayrıldıktan sonra bir daha arkasına bakmadığını anlatan Üstünel, “Bir kere yolları ayırdım mı bir daha arkama bakmam. Adımın çeşitli pazarlıklarda kullanıldığını görüyorum. Çeşitli yakıştırmaların içinde yer alıyorum. Bundan dolayı yakın dostlarım beni eleştiriyor. Bu beni üzüyor. Yakıştırmalar gerçeği yansıtmıyor. Kendimi geriye çekmiş durumdayım. Olayların gelişimini izliyorum” diye konuştu.

Yıpranmış ve demode yöneticilerin Galatasaray'da birliği sağlayacağına inanmadığını kaydeden Haldun Üstünel, “Galatasaray'ın birleşmeye ihtiyacı var. Kapalı kapılar ardından büyük kavgalar ve pazarlıklar yaşanıyor. Bu olaylar camianın büyüklerini ve ileri gelenlerini de üzüyor. Gelişmeleri kaygı ile izlemekteyim. Ayrıca hiçbir kişiye veya oluşuma sözüm yok. Oluşan tabloyu dışardan takip ediyorum. 530 senelik camiamızın bu sıkıntıları aşmasını ben de bekliyorum. Bana destek veren tüm üyelere ve taraftarlara teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

ARDA TURAN'A DESTEK

Üstünel, sarı-kırmızılı takımın kaptanı Arda Turan'a destek verdi.

Arda'nın camianın göz bebeği olduğunu anlatan Haldun Üstünel, “Arda milli takımımızın tartışmasız en önemli oyuncusu. Geleceğin Galatasaray'ını oluştururken Arda'yı nasıl satacağımızı değil, yeni Arda'ları nasıl kazandıracağımızı düşünmeliyiz” şeklinde konuştu.

Galatasaray Kulübü'ndeki yöneticiliği sırasında transferdeki çalışmalarıyla büyük övgü alan Üstünel, Arda'yı olduğundan daha fazla sahiplenmeleri gereken bir dönemde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Üstüne çok gidiliyor. Ama güzel zamanlama yaparak cefakar Galatasaray taraftarı onu sahiplenmiş durumda. Bu tablo hoşumuza gidiyor. Beni mutlu ediyor. Arda'nın bu şekilde sahiplenilmesi gerekiyor. Yine yıpratma kampanyası ile karşı karşıya. Galatasaray camiası ve taraftarları Arda'nın arkasındadır.”

Eski yönetici, altyapıya da önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Kurulmuş olan sistemin boyut kazandırılarak büyütülmesi gerekiyor. Bunun için süreye ihtiyaç var. Bu süreç doğrultusunda farklı yapıda değerler kazandırılacağına inanıyorum. Galatasaray taraftarının toleransı kalmadı. Bu süreçte altyapıdan gelecek değerlerin takıma kazandırılması önemli ama hazır oyuncuların takıma monte edilmesi de önemli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!