Fransız analistten çarpıcı iddia

Güncelleme Tarihi:

Fransız analistten çarpıcı iddia
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 14:07

Fransa Stratejik Etüdler Vakfı analisti Gaids Minasyan, “Türk otoritelerinin, bazı kentlerde Ermeni Soykırımı’nın anılması için etkinliklerin düzenlenmesine izin vereceklerini” öne sürdü.

Haberin Devamı

 

Minasyan, PanArmenian’a yaptığı açıklamada, “Türk otoritelerin, bazı kentlerde Ermeni Soykırımı’nın anılması için etkinliklerin düzenlenmesine izin vereceklerini ve tarihi tarihçilere bırakarak daha önce yaptıkları, ulusal arşivlerin açılması ve ortak bir komisyonun kurulması önerilerini yineleyecekleri”ni söyledi.

 

Minasyan şöyle devam etti:

 

“Bu başlangıç noktalarına dayanarak Türkiye, Fransız Senatosu’nca Ermeni Soykırımı’nın reddini suç sayan bir yasanın benimsenmesini önlemek için elinden geleni yapacak. Ayrıca Türkiye, 2012 seçimleri için yeniden aday olan ABD Başkanı Barack Obama’nın 24 Nisan’a ilişkin açıklamasını yakından izleyecek.”

 

Haberin Devamı

“TÜRKİYE DAHA GÜÇLÜ, TUTUMUNU NEDEN DEĞİŞTİRSİN?”

Türkiye için “20 yıl öncesine göre daha güçlü. Tutumunu neden değiştirsin” diyen Minasyan, “Türkiye’nin, geçmişini değerlendirmesini gerektirmeyen başka güçlere açılarak daha etkinlik kazandığı”nı da savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!