Ülker Arena tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Ülker Arena tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 13:52

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker sponsorluğunda yaptırılan Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'yı tanıttı. Aziz Yıldırım, "Burası, Türkiye'de sadece devletin eliyle spor tesisi yapılmadığını gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

TANITIM GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR - Süleyman Arat'ın objektifinden

İstanbul, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Ülker işbirliği ile Avrupa'nın Spor Başkenti olma yolunda, yeni bir tesise daha kavuşuyor.

2009'un Mart ayında başlayan heyecan çok kısa bir süre sonra, 'Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena' adıyla, sporseverlerle buluşacak.

Ataşehir'de, 37 Bin 814 metrekare kapalı alanı bulunan, 13 bin 800 kapasiteli salon, bayan ve erkek basketbol takımlarının ulusal ve uluslararası başarılarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. FIBA standartları gözetilerek, FIBA denetiminde hazırlanan, otopark kapasitesi 2.100'ü bulan, 44 localı çok yönlü salonunun işletmesi Ülker Grubu'yla birlikte yapılacak.

Bayan ve erkek basketbol takımlarının yanı sıra voleybol maçlarına da ev sahipliği yapmaya hazır konumda bulunan salonuda 1.800 kapasiteli tribünüyle bir de antrenman sahası yer almakta. Müsabaka günleri dışındaki günlerde salonun işletmesini, bu tip çok yönlü arenaların işleticisi konumundaki ABD-İngiltere ortaklığındaki bir şirket yapacak.

Yapımına 2009'un Mart ayında başlanan ve Eylül 2011'de açılışının yapılması planlanan Ataşehir'deki 'Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'; Başkan Aziz Yıldırım, Yöneticiler, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı oyuncu, antrenör ve idarecileri ile Ülker Grubu yöneticilerinin katıldığı bir basın gezisiyle, kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım gezisinde kısa bir açıklama yapan Başkan Aziz Yıldırım, bu tesisi Fenerbahçe'ye kazandıran Ülker Grubu'na teşekkür ederek, "Burası, Türkiye'de sadece devletin eliyle spor tesisi yapılmadığını gösteriyor" dedi.

Ateşehir'deki inşaat alanında gerçekleştirilen basın gezisine Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Asbaşkan Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Temelli, Hakan Dinçay, Ünal Uzun, Yasemin Merçil ve Turan Şahin, Kulüp Genel Müdürü Serkan Acar, Fenerbahçe Basketbol Şube Genel Koordinatörü Aydın Örs, Şube Direktörü Nedim Karakaş, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımı Antrenörü Neven Spahija ile tüm oyuncuları, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Laszlo Ratgeber ve İdari Menajeri Didem Akın ile Ülker Grubu yetkilileri katıldı. 37 Bin 814 metrekare kapalı alanı, 13 bin 800 kapasitesiyle Avrupa'nın sayılı spor salonları arasına girecek ve ülkemizin en modern salonunu olacak, FIBA standartları gözetilerek inşa edilen ve takımların ulusal-uluslararası başarılarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'nın inşaat alanı tüm detayları ile gezildi. Geziye katılanlar hep birlikte ve Başkan Aziz Yıldırım da inşaat alanında çalışmayı sürdüren işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

AÇILIŞ EYLÜL'DE

Basın gezisi sırasında ilk açıklamayı yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, "Fenerbahçe Spor Kulübü Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena 13 bin 800 metrekare alan üzerinde yaklaşık 39 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bu yılın Ağustos ayında salona gireceğiz ve Eylül ayında da açılışını yapacağız. Çok yeni ve modern bir salon olacak. Spor ve işletme amaçlı olarak kullanılacak. Orta Avrupa'nın en modern salonu Fenerbahçe'nin olacak" dedi.

FENERBAHÇE KONGRELERİ BU SALONDA YAPILACAK

Daha sonra bir açıklama yapan Başkan Aziz Yıldırım ise, "Fenerbahçe kongreleri artık burada yapılacak. Küçük maçları küçük salonda, büyük maçları da büyük salonda oynayacağız. Basket ve voleybol tüm takımlarımız burada oynayacak. Kendim ve yönetimim adına bize bu eseri kazandıran Ülker Grubu'nu kutluyor ve teşekkür ediyorum. İnşallah bu salon diğer müesseselere örnek olacak. Burası, Türkiye'de sadece devletin eliyle spor tesisi yapılmadığını gösteriyor. Diğer kulüplere de örnek olacak" dedi.

"BURADA OYNAMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Fenerbahçe Basketbol Şube Genel Koordinatörü Aydın Örs ise "Avrupa ile rekabet eder hale geldik. Sadece böyle bir şey eksikti ve o da gerçekleşti. O nedenle ben de Başkan ve Ülker Grubu'na teşekkür ediyorum" dedi. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Kaptanı Ömer Onan ise, "Bu salonda oynamak için sabırsızlanıyorum.Bu salonun beni heyecanlandırmaması imkansız.Beni 2 yaş gençleştirdi. Sporun ruhunda böyle, seyirciye karşı oynamak var. Hepimizi çok mutlu edecek bir salon" dedi. Bu arada Başkan Aziz Yıldırım söze girerek, "Bakın Ömer 2 yaş gençleştim diyor.Yani bedava oynayacağını beyan ediyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!