"Biz de onların karşısına 5 bin genci koyarız ama"

Güncelleme Tarihi:

Biz de onların karşısına 5 bin genci koyarız ama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 11:43

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısına katıldı. Erdoğan, YGS'deki şifre iddilarıyla ilgili de konuştu. İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları.

Haberin Devamı

550 MİLLETVEKİLİNİ TANITTI / FOTO GALERİ

Çetelerin karşısında hazır ola geçenlerden, ruhunu çetelere satanlardan olmadık. Milletin emanetini yere düşürmedik, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.

İşte aydınlığa tahammül edemeyenler, ışıktan gözü incinenler, karanlığa methiyeler düzmeye başladılar. Biz yetkiyi milletten alır hesabımızı da millete veririz.

Çetelerin mafyaların yeniden üreme şansı bulamayacağı gibi, bundan sonra bu ülkede aynen İtalya’da olduğu gibi temiz eller operasyonuna da ihtiyaç kalmayacak. Türkiye’yi hep birlikte yeniden inşa ediyoruz.

Bizim listemizdeki 550 kişinin her biri bilgili deneyimli her şeyden önce yüreği millet aşkıyla vatan aşkıyla dolu isimlerdir. Bu isimlerin içinde etnik, bölgesel, inanç ayrımcılığı yapan bir kişi yok.

Haberin Devamı

NİÇİN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ

Bu hilal niçin rahatsız ediyor? Niçin rahatsız oluyorsunuz? Bu bizim bağımsızlığımızın simgesi. Hilalin yanındaki yıldız neden birilerini rahatsız ediyor? Her yıldız bir şehittir bunu böyle bilmek lazım.

 Ben hiçbir zaman tek dil ifadesini kullanmadım. Tek resmi dil ifadesini kullandım. Benim ülkemde herkes ana dilini rahatlıkla konuşabilir. Bunun önünü de biz açtık. Spekülasyonlar oldu hatırlayın Benim kürt kardeşim kendi anadilini rahatlıkla konuşur. Cezaevinde konuşamıyordu. Biz önünü açtık mı? Açtık.

KÜRT MESELESİ YOKTUR

 Bu ülkede kürt meselesi artık yoktur. Kürt kardeşlerimin meseleleri vardır. Kürt kardeşlerimi istismar edenler de vardır. Diyorlar ki AK Parti güneydoğu’da kürt orijinli olan adayları çekti. Dedim ya, ya cehaletle konuşuyorlar yada bilmiyorlar. Biz orada meselelere vakıf arkadaşlarımızı aday yaptık.

CHP’si MHP’si YGS üzerinden çok yoğun bir şekilde gençlerimizi istismar etmenin gayreti içindeler. 1,7 milyon gencin hayallerini geleceklerini umutlarını siyasi malzemeye dönüştürerek buradan kendilerine bir rant sağlamanın çirkin gayreti içindeler. Söz konusu olan 1,7 milyon gencin hayalleridir. Bunu istismar etmek ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır.

YGS ŞİFRE İDDİALARI

“Bakın şu anda, CHP'si, MHP'si, BDP'si, YGS üzerinden, çok yoğun bir  şekilde gençlerimizi istismar etmenin gayreti içindeler. 1,7 milyon gencin  hayallerini, geleceklerini, umutlarını, siyasi malzemeye dönüştürerek, buradan  kendilerine bir rant sağlamanın çirkin gayreti içindeler. Söz konusu olan, 1,7  milyon gencin hayalleridir. Söz konusu olan, 1,7 milyon gencin geleceğidir,  umududur. Gece gündüz ders çalışan, uykusundan, oyunundan, eğlencesinden  fedakarlık yapan gençlerin hissiyatını siyasi malzeme haline getirmek, çok açık  söylüyorum, ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır. Eğer, sınavda bir yanlış varsa, bir  kayırma varsa, yasa dışı, kirli ilişkiler varsa, buna karşı çıkacak, bunun  karşısında güçlü tepki koyacak ilk kişilerden biri ben olurum, arkadaşlarım  olur.

Devletin ilgili kurumları, son derece büyük bir hassasiyet içinde  meseleyi inceliyor, yargısına varıncaya kadar, araştırıyorlar ve takip ediyorlar.  Ama, soruyorum, bir tek kişinin kayırıldığına dair somut deliliniz var mı? Şifre  iddialarından çıkar sağladığını ispat edebileceğiniz tek bir genç var mı? Yok.  Ama ortada, duyguları istismar edilecek, sokağa dökülecek, zihinlerine,  yüreklerine şüphe düşürülecek bir genç grup var.

Bu ülkenin başbakanı olarak, YGS ile ilgili iddiaların tamamının  takipçisiyim. Gençlerimiz rahat olsunlar, müsterih olsunlar, gönül rahatlığı  içinde ikinci sınava hazırlansınlar. Gençlerimiz, kendilerini istismar edenleri,  iddiaları fırsatçılığa çevirenleri de lütfen çok iyi görsünler, tanısınlar.  Taksim'de bin kişiyi, iki bin kişiyi yürütmek, iki bin genci yürütmek problem  değil. Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken, biz  de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız. Ama biz bu ülkede  gerilimden yana değiliz. Bırakın kurumlar işini yapsın. Bırakın kurumlar görevini  yapsın. Hiç kimsenin asla ve asla hakkı yenemez. Buna müsaade etmeyiz.  Gençlerimiz bunu böyle bilsin.”

Haberin Devamı

HAMZAÇEBİ ÖNCE İSTANBUL'U TANISIN

Akif Hamzaçebi önce İstanbul’u tanısın. Çünkü genel başkanı Kılıçdaroğlu aday olduğu Kağıthane’ye Kağıttepe dedi.

Hamzaçebi 13 Kasım’da ulaştırma bakanlığı’nın bütçesiyle ilgili komisyonda konuşuyor. Hamzaçebi, İstanbul’da iki kent kurulmasından değil, İstanbul’un doğusu ve batısına iki kent kurulmasından bahsediyor. Bunlardan biri Sakarya Karasu, diğeri de Saros körfezi’ne kurulsun diyor. Bunun İstanbul’la alakası var mı? Bu projenin bizim projemizle uzaktan yakından alakası yoktur. Bunlar İstanbul’un neresi olduğu bilmiyorlar. Bunlar İstanbul’a Fransız.

Kadıköy belediye başkanı çıkıyor. Gecekonduları yenileyelim diyor.  Bakın belediye başkanlığım döneminde biz bir Başakşehir kurduk. Şimdi aynı yerde Kayabaşı inşa ediyoruz. Şu anda CHP’li bir belediye başkanının olduğu Ataşehir’i biz kurduk.

Haberin Devamı

Diyoruz ki, “İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün” istikrar için büyüyen bir Türkiye. Önceki gün beyannamemizi açıklarken, “Türkiye hazır, hedef 2023” demiştik.

Şimdi MHP’nin genel başkanı çıkmış diyor ki bu bana aittir. Bunun patenti bana aittir. Ben de diyorum ki, sayın genel başkan sen böyle 2023’e kadar hedefler koyabiliyor musun? Yani 2023’e kadar hedefler koyabiliyordun da bu millet sana 5 yıllığına iktidar verdi. Bunu verdiği zaman 3,5 yıl kalabildin. Bırakıp kaçtın gittin. Nasıl 2023’ün hesabını yapacaksın?

Böyle bir ufku bunların yok. Şimdi diyor ki onu ben söylemiştim. 3,5 yıl kalabildin. 8,5 yıl önce hayal gibi görünen bir çok hedefi biz gerçeğe dönüştürdük.

Haberin Devamı

Tarih 11 Nisan 2010 İzmir’in Kiraz ilçesinde 73 yaşındaki bir amcamız Mehmet Kurt. Dağ başında kalp krizi geçiriyor. Hemen 112 aranıyor. Bir ambulans helikopter derhal olay yerine geliyor, Mehmet amcamızı alıyor ve hastaneye yetiştiriyor.

Güneydoğu’da biliyorsunuz yolları kış boyu kapalı kalan köylerimiz var. 40 yaşlarında bir vatandaşımız sabah namazından dönerken kalp krizi geçiriyor. Köy meydanında yığılıp kalıyor. 112’yi arıyor muhtar. Telefondan sonra köyün semalarında ambulans helikopter görünüyor. Köye tarihinde ilk kez bir helikopter iniyor. Hastamız derhal doktorlar tarafından sedyeye alınıyor. Helikopter havalanıyor. Hasta arkadaşımız o anı şöyle anlatıyor: “Herhalde öldüm de uçuyorum diye düşündüm. O an kalbimdeki ağrı arttı. Sonrasını hatırlamıyor”

Haberin Devamı

Cidden kalbi helikopterde duruyor. Daha sonra Diyarbakır’da tedavi altına alınıyor, kalp krizinden 35 dakika sonra anjiyo oluyor. Daha sonra köye dönünde diyor ki: “Bütün köy beni kenara çekiyor ve uçmak nasıldı diye soruyor. Ben havada öldüm, sonra yeniden dünyaya geldim, gökyüzünde doğdum” diye anlatıyor.

Hayallerin gerçeğe dönüşmesi gerçek oldu tablosu bu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!