Zararlı gıda üretenlerin ismi internete verilsin

Güncelleme Tarihi:

Zararlı gıda üretenlerin ismi internete verilsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2011 10:32

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TUKDES) Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci, denetim sonucu sağlığa zararlı gıda ürettikleri tespit edilen firmaların her ay Tarım ve Köyişleri Bakanlığının internet sitesinde yayınlanması gerektiğini söyledi.

Kelleci, düzenlediği basın toplantısında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 22 bin 172 gıda maddesini analiz ettiğini belirterek, söz konusu gıda maddelerinin yüzde 5,28'inde sorun çıktığını kaydetti.

Pul biberin yüzde 15'inde aflatoksin, bebek mamalarının yüzde 2,46'sında kurşun saptandığını ifade eden Kelleci, şöyle konuştu: “En sorunlu ürünlerin bal, pekmez, kırmızı toz ve pul biber olduğu saptandı. Anayasal haklarımızın gereği olarak, ürünleri sağlığa zararlı çıkan firmaların isimlerini ve ürünlerinin listesinin kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz. Bu amaçla Başbakanlık ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığına sağlığa zararlı gıda ürettikleri tespit edilen firmaların her ay bakanlığın internet sitesinde yayınlanması için bireysel dilekçe gönderme kampanyası başlatıyoruz. Denetim sonucu sağlığa zararlı gıda ürettikleri tespit edilen firmalar her ay bakanlığın internet sitesinde yayınlanmalıdır. Herkesi kampanyakatılmaya davet ediyoruz.”

Kelleci tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşım ve bilgilenme hakkının evrensel tüketici haklarından olduğunu da hatırlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!