Ne olacak bu Cimbom'un hali

İki yıldır bana ‘‘Ne olacak Fenerin hali hocam?’’ diyorlardı. Şimdi şemsiye tersine döndü. Artık bana G.Saray'ı soruyorlar. Bu işin tek sorumlusu Fatih Terim'dir.

ARKADAŞLAR, kimse eveleyip gevelemesin. Kopenhag'da UEFA Kupası'nı kazanan takımın teknik direktörü nasıl Fatih Terim'se, ki Terim, orada başarılıydı. Çünkü tek sorumluydu. Şu anda G.Saray Futbol Takımı'nı zavallı duruma düşüren teknik direktör de Fatih Terim'dir. Çünkü, tek sorumlu yine kendisidir.

Zavallılık

G.Saray 4-3 kazanmış, biz, ‘‘Zavallı G.Saray’’ diyoruz. Niye diyoruz? Çünkü G.Saray, kafa yapısı, teknik-taktik ve özellikle fizik olarak Sebatspor'la mücadele edememiş... Dönelim, Sebatspor nerede? 3 puanla ligin dibinde. Yani Sebatspor'un zaten tutunacak dalı yok. Sebatsporlu futbolcular diyorlar ki, ‘‘Bizim golümüz sayılmadı. Sayılsaydı, berabere kalırdık.’’ Böyle bir galibiyet, G.Saray için kara lekedir! Neden derseniz, G.Saray hep başarıyı, Avrupa'yı kovalayan, ezip geçmek isteyen bir takım. Mantığı o. Ama, G.Saray şu anda bir kulüp konumunda değil. Neden derseniz, yönetim kurulu yok. Başkan var, teknik direktör var. İkisi direkt bağlantılı. Haliyle bunun sorumlusu da bu ikili. Ama derler ki, ‘‘Biz birbirimizden memnunuz. G.Saray seyircisi bizi ilgilendirmez.’’ O da onların sorunu.

Maçın hakemi Zafer Önder İpek, 90 dakika bitmiş, 3 dakika uzatma gösteriyor. Ve Mondragon o 3 dakikanın bir an önce dolması için vakit geçiriyor. G.Saray seyircisi artı 3'ten memnun değil. Bir an önce maç bitsin, skor 4-4, hatta 4-5 olmasın istiyor. Bu seyircinin gerginliğinden genç hakem bile nasibini alıyor. Arif'in pozisyonuna bırakın penaltıyı, aut verip, Arif'e sarı kart göstereceğine korneri üflüyor.

Mutsuzlar

G.Saraylı futbolcu gergin... G.Saray futbolcu mutsuz... Peki bu gerginlik niye? Karşındaki rakip, büyük ihtimalle küme düşecek. Sen de ‘‘Şampiyon olacağım’’ diyorsun. Ama, seyredilen film, Alfred Hitchcock'un korku filmi gibi. Bakın, siz ne derseniz deyin, kendinizi aldatırsınız. Eğer söylediğiniz cümlelere kendiniz inanmazsanız -ki yüzünüzden o ifadeler okunuyor- Arif'in pozisyonunda bile penaltı isteyip, hakeme küfür ediyorsunuz... Ama yoldaki adam aynı şeyi söylemiyor. İki yıldır bana ‘‘Ne olacak Fenerin hali hocam?’’ diyorlardı. Şimdi şemsiye tersine döndü. Her gördüğüm, ‘‘Ne olacak G.Saray'ın hali hocam?’’ diyorlar.

Not: Bu yazı, karşılaşma televizyondan izlenerek yazılmıştır.
Yazarın Tüm Yazıları