Kocaman'ın hatası

AYKUT Hoca, Niang ile Semih’i yan yana oynattığı an Bursaspor’un ekmeğine yağ sürdü. Niang ve özellikle Semih, kenarlardan top geldiğinde etkili olan oyuncular.

Haberin Devamı

İkisi de, Bursaspor defansının içine gömüldüler. Hem Bursaspor defansı çok rahat oynadı, hem de Niang ile Semih birbirlerine markaj yaptılar. İkisi böyle oynayınca, bu sefer orta alanda büyük zaaflar verdi. Bursaspor, bu alanda da rahat top oynadı. Bu sefer Fenerbahçe, geriden Bursaspor defansının üzerine; hem de cepheden top şişirmeye başladılar. Bu topların hepsine Bursaspor defansı çıktı, çıktı vurdu. Yani Bursaspor’un çift  stoperini A Milli yapacaklardı.
Alex’i gergin gördüm
Bursaspor, akıllı oynadı. Fenerbahçe, bastırıyor gözükmesine rağmen, yeşil beyazlılar, iyi pozisyonlar yakaladı.
Alex’i bu maçta gergin gördüm. Bu gerginlik, diğer futbolcularda da vardı. Dünkü Trabzonspor galibiyeti, sarı lacivertlilerde bayağı bir gerginliğe sebep olmuş. Bursaspor’u bu sezon, geçen seneyi andırır mücadeleci gördüm. Bunun sebebi de basit. Ertuğrul Sağlam, 3 senelik yeni mukavele yapınca, işin şakaya gelmeyeceğini anladı. Futbolcu öyledir. Tehlikeyi görünce, kendini sıkar. Çünkü seneye hangi futbolcuların gidip, hangi futbolcuların kalacağını Ertuğrul Sağlam belirleyecek.
Fenerbahçe’nin klasik bir oyun şekli ve kadrosu vardı. Aykut Hoca, o tarz çıkacaktı. Eğer olmazsa, çift santrfora dönecekti. Ama o tam tersini yaparak 2 puanın kaybına sebep oldu.
Semih’e yapılan penaltıydı
Kuddusi Müftüoğlu, kötü bir maç yönetti. Bence, Semih’e yapılan pozisyon penaltı. Kullandığı kartlarda da, istikrar yok. Bir pzoisyonda, elle oynamaya kart gösteriyorsan... O zaman diğer pozisyonlarda da vereceksin, sarı kartı göstereceksin. Ama bir şeyini beğendim. “Tribünden ve sahadan çok baskı yapılmasına rağmen, zaman zaman bu baskıya direndi” diye yazacakken, 90. dakikada ceza alanının 20 santimetre içinde bir endirekt serbest vuruş yarattı ki, evlere şenlik. Kuddusi, geçen sene formdaydı, malesef bu sene formsuz.

BEĞENDiM

İki takımın mücadele hırsını.

BEĞENMEDiM

Sahadaki futbol kalitesini.

DİKKAT

Haberin Devamı

F.Bahçe gibi tecrübeli bir takımın, bu kadar strese gireceğini tahmin etmezdim.

Yazarın Tüm Yazıları