Korku filmi

BUGÜNKÜ Fenerbahçe-Bursaspor maçı ne olur bilemem. Bursaspor yenerse lig şampiyonluğuna 3 takım, Fenerbahçe yenerse iki takım yürüyecek. Peki bunlar nasıl yürüyorlar? İnanılmaz gergin.

Haberin Devamı

Trabzonspor 2-0 yapsa rahatlayacak, belki de çok pozisyon bulacak. Ama 1-0 olunca, kemanın telleri gibi geriliyorlar.
Bizde bir mantık var, bence yanlış. Şampiyonluğa giden takım gerilir, onun için de iyi futbol oynayamaz. İyi, pek iyi de daha kaç maç var. İyi, etkili futbol oynamadan nasıl şampiyon olacaksın?
Trabzonspor seyircisi 90 dakika maç değil, korku filmi seyretti. Oynadığı rakip çok iyi takım olsa tamam. Onlar da bir yere kadar gelip, tıkanıyorlar.
Az gol yiyeceksin
Trabzonspor’un en büyük özelliği, 11 futbolcu da birbirine yardım ediyor. Birinin açığını, diğeri kapatıyor. İyi defans yapmaya çalışıyorlar. Çok gol atarsanız, şov takımı olursunuz. Ama az gol yerseniz, şampiyon olursunuz. Fenerbahçe ile Trabzonspor aynı saatlerde oynamayınca, gerginlik bir gün sonraya taşınıyor.
Burak, Umut’a attırdığı golde mükemmel bir asist yaptı. Ama kendi kaçırdığı golde kaleciye fazla yanaştı. Kaleciye yanaşmasındaki ikinci etken bir başka arkadaşının, Burak’ın yardımına gelmemesiydi. Jaja alkol kullanıyormuş, gece geziyormuş... Bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Ne zaman geziyormuş? Antrenmanın olmadığı boş günde. Bütün bunları yapan futbolcu, seyirciyi bir yönde etkilendirir. Ne zaman? Sahada ayakta duramadığı zaman. Kalitesi ne olursa olsun. Sahada ayakta duran futbolcu, iyi futbolcudur.
Sakın ola ki Alex, “Jaja iyi futbolcu” dedi diye, kimse ona kilitlenmesin. Yattara da çok kaliteli, Jaja’ya göre çok daha iyi bir oyuncuydu. Şimdi nerede? Gece, depar atmaktan sahada depara fırsat kalmadı.
Futbol çene ile oynanmıyor. Güç, kuvvet ve ayakla oynanıyor. Hem saha dışında, açarım, uçarım, koşarım hem de saha içinde. İşte bu olmaz arkadaş. Birinden biri olur. Jaja, sahada inanılmaz mücadele eden arkadaşlarına ihanet ediyor.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Trabzonspor’un maçtan kopmama, hırs ve inadını.

BEĞENMEDiM

Biri şampiyon olacak, biri düşecek. Ama futbol kalitesi çok kötü.

DİKKAT

Trabzonspor, hep limitlerde maç kazanıyor. 1-0 hep tehlikeli. Ya bu işler bir gün tersine dönerse.

Yazarın Tüm Yazıları