Şansıyla kazandı

HANİ Avrupa kupalarında oynamazsan diri kalırdın? Hani rakiplerin yorgun olurdu? G.Birliği, çarşamba akşamı Blackburn'ü mükemmel oynadığı maçla yendi.

Skor daha da farklı olabilirdi. Belli ki Daum, kırmızı siyahlılardan korkuyordu. Özellikle de Youla'dan. Fener defansı maç boyunca hep dörtlü oynadı. Tuncay'ı en uçta oynatmak bence yanlış. Çünkü, topu önüne alıp, dönüp, hareketlenene kadar zaman geçiyor. Tuncay, aman aman çabuk bir oyuncu değil, süratli bir oyuncu. O da, ilk çıkıştan sonra tempolu olarak artıyor.

Damir tecrübesiz

Daum, ‘‘G.Birliği 60'dan sonra yorulur, ben de Serhat'ı oyuna sokar işini bitiririm’’
dedi. Orta sahaya Yusuf'u da alarak bu alana hakim olacağını zannetti. Ama tam tersi, G.Birliği oyuna daha fazla asılmaya, daha fazla Fener'in üstüne gelmeye başladı. Ne zamana kadar? Serhat'la Baki düello ederlerken kalecinin hiç gereksiz yere, körlemesine topa çıktığı ana kadar. Bu gereksiz, acemice hatalı çıkış, F.Bahçe'yi belki de ipten aldı. Çünkü, sarı lacivertliler dün gece galibiyeti kesin olarak hak etmedi. Oyunun başından sonuna kadar direksiyon G.Birliği'nin elindeydi. Ersun Yanal, geçen yılki hatalarını bu yıl yapmıyor. Geçtiğimiz üç haftada kırmızı siyahlılar hiç gol yemedi. Demek ki, Türkiye 1.Ligi'nde iyi şeyler yapmak istiyorsan, aynı ayarda, kalitede ve tecrübede iki kalecin olacak. Damir aslında kötü bir kaleci değil. Ama tecrübesiz.

Renksiz ve etkisiz

Selçuk
yine renksiz ve etkisiz. Ümit bu alanda oyunu tam anlamıyla yönlendiremiyor. O zaman Fener'de kim idare edecek? Hiç kimse. Yusuf var, o da kenarda.

Filip Daems sakatlandıktan sonra Ersun, mecburen taşlarla oynadı. Ve kırmızı siyahlıların akordu biraz bozuldu. Nitekim, gol de oradan geldi. Deniz, yeni yerinde eski yerine göre çok daha başarılı. Baki de oynadığı yerde faydalı. Bu oyuncu, Ajax'ın alt yapısından çıkma. Geçen yıl İngiltere Premier Ligi'nde Sunderland'da forma giydi, tekrar geri döndü. Skoko, faydalı transfer. Aslında kırmızı siyahlılar, bayağı iyi bir takım. Ama, tek dezavantajları seyircileri ve basını yok.

İsmet Arzuman, her gün kendisini yenileyerek devam ediyor. Askerlikten ayrıldıktan sonra daha bir kendine geldi. Mükemmel avantajlar oynatıyor, maça tempo veriyor. Bunlar iyi yanları. G.Birliği kalecisini o kıyafetle oynatmamalıydı. Penaltı yoruma açık. Verse de, vermese de kimse bir şey diyemez. Yalnız Hooijdonk topa vururken, ceza alanında kaç kişi var? Kırkpınar çayırı gibi. Bu konuda FIFA bütün ulusal federasyonlara daha yeni yazı yazdı, ‘‘Penaltı atışlarındaki ihlalleri görün’’ diye. Ve bizim hakemlere de Kuşadası seminerinde bu ikaz dikkatle anlatıldı. Ama henüz uygulayan yok. Veya biz görmüyoruz.

Futbolda çalışacaksın, her şeyi yapacaksın ama o şans denen meret yanında yoksa işin zor. Dünkü F.Bahçe'nin şansla aldığı 3 puan gibi.
Yazarın Tüm Yazıları