Hatalar maçı

TRABZONSPOR’da yıldız diyebileceğimiz, maça yüzde 100 etki edecek bir oyuncu yok. Hani, Alex misali...

Haberin Devamı

Trabzonspor’un en büyük özelliği; takım halinde futbol oynamak ve birbirlerine yardım etmek, birbirlerinin açığını kapatmak. Daha da önemli özellikleri, sabredip, rakibin açığını beklemek.
Trabzonspor, fizik olarak rakibi zorluyor. Zaten genele baktığınızda 85. dakikadan sonra çok maç çevirdiler. Bu da onların maçın sonuna kadar diri kaldıklarını gösteriyor. Mesela, bir Jaja. Çok kaliteli bir oyuncu. Net ve sonuca giden hareketler yapabiliyor. Ama dakikalar geçikçe sahada eriyor. 90 dakika yok. Mesela Alanzinho, ufak fiziğine rağmen daha bir diri kalıyor. Ama Şenol Güneş, iki futbolcudan da yarım yarım faydalanıyor.
Trabzon’da bir şeyi merak ediyorum. Hücumdaki Burak ile Umut hava hakimiyetinde çok iyiler. Havada ne kadar iyilerse, yerde de o kadar zayıflar. Ama Trabzonspor, bu futbolcuların o özelliklerinden faydalanamıyor. Kenara inip, bunların kafalarına topu yönlendiremiyorlar. Bırakın oyun içinde, kornerlerde bile ön direğe top kullanıyorlar. Hani ön direkte adamın olur da, arkaya aşırır, öyle neticeye gidersin. Ama o da yok. Demek ki bunları çalışmıyorlar, o gözüküyor.
Hak eden şampiyon olur
Trabzonspor’un yediği golle, Gençlerbirliği’nin yediği 2. golde kaleci hataları var. Duruş yerleri yanlış. Trabzonspor’un 1. attığı gol de ofsayt gözüküyor.
Hakemler, hatalarını bilmeyerek, sadece hata olarak yaparlarsa, sezon sonundaki adalet, doğru tecelli eder. Çünkü iyi niyetle yapılan hatalar, bir gün sana yapılır; bir gün ona. Artı, eksiyi hep götürmüştür. Sonunda lig şampiyonluğunu da hak eden kazanır. Bülent Yıldırım, koşuyor. Pozisyonlara da yakın olmak istiyor. Bu iyi niyeti güzel. Ama Bülent Yıldırım, FIFA hakemi olmasına rağmen, hala duracağı yeri bilmiyor. Oyuna, topa ve futbolcuları, durduğu yerle müdahale ediyor, rahatsız ediyor. Yani oyuna etki ediyor.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Trabzonspor’un maçın son düdüğüne kadar oyunu bırakmamasını.

BEĞENMEDiM

Şampiyonluğa giden bir takımın, hücumda değişik varyasyonlara girmesi lazım.

DİKKAT

Her maçı 85’ten sonra çeviremezsin.

Yazarın Tüm Yazıları