2 haftaya sığan büyük değişim

7 MAYIS Cuma günü Deniz Baykal'a ilişkin iddiaları içeren kaset olayı patlak verdi. Baykal, tam 3 gün sonra, 10 Mayıs tarihinde CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ana muhalefet partisi ağır bir darbe yiyerek sendelemişti ve CHP'nin buradan nereye gideceği, içine düştüğü sancılı durumu nasıl aşabileceği konusunda tam bir belirsizlik hâkimdi.

Tam tamına 15 gün sonra CHP kendisine yeni bir genel başkan seçti. Üstelik, bir kargaşaya, iç kavgaya sürüklenmeden, dahası bütün tahminleri altüst eden bir iç mutabakat oluşturma yeteneğini sergileyerek bu çözümü ortaya koyabildi.

Bununla da kalmadı, alçakça bir tertiple köşeye sıkıştırıldığı bir noktadan yeni bir heyecan dalgası yaratarak bir yükseliş eğrisi yakalayabileceğini de gösterdi.

Üstelik, sade, mütevazı, halkın da kendisine yakın hissedebileceği bir lider profilini hiç hesapta olmayan bir şekilde siyaset sahnesine çıkartarak bu hamleyi yaptı.

Dün bulunduğumuz kurultay salonundaki coşkuya bakılırsa, parti olarak özgüvenini de güçlendirerek çıktı CHP bu süreçten.

Haberin Devamı

SÜRPRİZLER ÜLKESİ TÜRKİYE

Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşmasının ortaya koyduğu üzere, muhalefeti rejime ilişkin bir konular üzerinden yürütmek yerine, hükümeti halkı yakından ilgilendiren geçim konuları ve yolsuzluklar gibi başlıklar üzerinden sıkıştırmayı hedefleyen yeni bir söyleme yöneldi.

Türkiye'de siyasetin üzerinde durduğu zemin dün Kılıçdaroğlu'nun CHP liderliğine gelişiyle köklü bir şekilde değişmiş, bugünden kestirilemeyecek pek çok gelişmeye gebe yepyeni bir durum ortaya çıkmıştır. İki hafta içinde meydana gelen bu değişiklik ancak Türkiye gibi bir sürprizlerin ülkesinde olabilirdi.

Yazarın Tüm Yazıları