Yazarlar
14 Mart 2011
Sahrap SOYSAL  sahrapsoysal@gmail.com

Eskişehir'de yemek yarışması

Maggi firmasının sponsorluğunda Tepebaşı Belediyesi'nin organize ettiği yemek yarışması, yine çok çekişmeli geçti.

Eskişehir'in en büyük alışveriş merkezi Espark'ta çok güzel bir saha düzenlemesi yapmışlardı. Değerli şeflerimizin katkılarıyla Eskişehirli hanımların hazırladığı yemekler arasında seçim yapmakta gerçekten çok zorlandım.
Yaklaşık 85 çeşit yemeği tadarken bir yandan da alacağım kiloları düşünüp ter döküyordum.
Görünen o ki, Eskişehirli hanımlar hamur işi konusunda çok marifetli.
Hanımların çoğu bunları yapmayı kayınvalidesinden öğrenmiş. Ben de kayınvalidemden çok şey öğrendim ve biliyorum ki amacımız evin erkeğine kendimizi beğendirmek.
Sanırım benim jenerasyonumdan olan kadınların hepsi aynı şeyi istiyor. Acaba kocalarımız yaptıklarımızı beğenip “eline sağlık” diyecek mi?
İşte bizim motivasyon kaynağımız bu. Tabii sonra da yemeklerimizi çocuklarımıza beğendirmeye çalışırız.

YILDIZ'IN KABAKLI PİZZASI

Bu pizza için normal fırın tepsisini kullanabilirsiniz. Ya da dikdörtgen bir fırın tepsisini bir yemek kaşığı sıvıyağla yağlayarak da kullanabilirsiniz.
Yufkaların her birini iki eşit parçaya ayırın. İki adet yarım yufkayı buruşturarak tepsiye yayın. Üzerine bir kasede çırptığınız sıvıyağ ve su karışımından 2 yemek kaşığı kadar gezdirin.
Kalan iki adet yarım yufkayı da buruşturarak yaydıktan sonra sıvıyağ ve su karışımının kalanını gezdirin.
Rendelenmiş peynirleri, nane ve incecik kıyılmış dereotunu bir kaseye koyup karıştırın. Hazırladığınız bu peynirli harcı yufkaların üzerine yayın.
Kabakları kazıyıp yarım santim kalınlığında dilimleyin ve tepsideki yufkaların üzerine yan yana ve üst üste dizin.
Üzerine bir kahve fincanı sıvıyağ gezdirip 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kareler halinde dilimleyin ve sıcak sıcak servise sunun.

Malzeme listesi

- 2 adet hazır yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 3 adet orta boy ince yeşil kabak (Dolmalık kabak)
Ayrıca;
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı
kuru nane
- Yarım demet dereotu
- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ



arkadaşıma yolla yazıcı için
Yazarlar Arşivi
Sahrap SOYSAL
Tüm yazıları