Baskı

FENERBAHÇELİ futbolcular 6-7 maçtır, bayağı bir hücum pres yapıyorlar.

Haberin Devamı

Mümkün oldukları kadar, topla kendi kaleleri arasına giriyorlar. Bu onların artı meziyeti oldu. Çünkü zaten, teknik kapasiteleri diğer takımlardan fazla. Biraz da koştukları zaman, iş çabuk halloluyor.
Dün gece karşılarında inanılmaz derecede hücuma çıkarken top kaptıran bir Konyaspor vardı. Süper Lig’de ben, hücuma çıkarken bu kadar çok top kaptıran bir başka takım görmedim.
Fenerbahçe’nin bütün pozisyonları, böyle pozisyonlardan geldi. Peki bunda, Konyasporlu futbolcuların beceriksizliği mi vardı, yoksa Fenerbahçeli oyuncuların rakibe yaptığı baskı mı? Önce ikincinin hakkını vereceğiz. Yani, baskının. Baskıyı yiyince Konyasporlu futbolcuların, bu baskıyı çözebilecek, ayağa çabuk top yapıp, yön değiştirecek kapasiteleri yoktu. Bütün topları kaptırdılar, Fenerbahçe’ye pozisyon verdiler.
Kaliteli kulübe
Sarı lacivertliler, Galatasaray derbisini düşünerek çok da fazla tempoyu yükseltmediler. Ama böyle maçlarda ikinci golü bulamazsan, yiyeceğin sürpriz bir golle berabere de kalırsın, mağlup da olursun. Onu da Semih çözdü. Yaptığı temiz vuruşla ve ofsayta düşmeyerek. Yani durduğu yerle.
Hakem için fazla zor maç olmadı. Ama Bülent Yıldırım’a şunu söylemek lazım; FIFA hakemi hiç bir zaman topla çarpışmaz. Ondan uzak durur.
Konyaspor takımının bu kadar futbolcu almasına rağmen, bulunduğu yerle oynadığı futbol paralel görüntüde. Fenerbahçe yedek kulübesi, kim girerse girsin oynayabilecek durumda. Hem de hepsi etkili olabilecek isimler. Zaten böyle olunca da, rakiplerinden farklı oluyorlar.
Mart ayının ortasındayız. 19 Mayıs Stadı’nın zemini güzeldi. Sivas’ın zemini güzeldi. Fenerbahçe Stadı’nın da zemini güzelmiş, eskisine göre. Demek ki bazı şeylerin üzerine gidince, oluyor.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

İki takım fubolcularının iyi niyetli mücadelelerini.

BEĞENMEDiM

Konyaspor’un takım oyununu ve hücum gücünü.

DİKKAT

Tahmin ediyorum ki, Fenerbahçe, .Saray derbisinde böyle bir kafa yapısıyla oynamaz.

Yazarın Tüm Yazıları