Mızrak gibi

FENERBAHÇE skora baktığında net kazandı gözüküyor. Ama şunu çok net söyleyebiliriz; üstüne basa basa, yardımcı hakem Nihat Mızrak ile hakem Özgür Yankaya’nın omuz vermeleriyle net kazandı.

Haberin Devamı

Daha da enteresan, Fenerbahçe’nin attığı gol net ofsayt. Hem de kabak gibi denilen tabirden. Süper Lig’de, bu kadar net bir pozisyona ofsayt bayrağını kaldırmayan ya da kaldıramayan bir yardımcı hakem, acemi desem değil, kör olması lazım. Tecrübeli dersen, bu Mızrak, eski mızraklardan... Eski kulağı kesiklerden... Yani, kulağı kesik derken, eski tecrübeli isimlerden birisi.
Penaltı pozisyonu derseniz, uzaktan yakından ilgisi yok. Yankaya, Mızrak’a baktı. Mızrak gibi penaltıyı gösterdi. Ve bir anda maç 2-0 oldu.
Gençlerbirliği’nin eti budu belli. Sesi de fazla çıkmaz. Ondan sonra nasıl çevirirsin, çok zor. Nitekim 2-2 oluyor ve Fenerbahçe çok kötü oynuyor ama G.Birliği’nin karşısındaki takım tecrübeli oyunculardan kurulu. Bir yere kadar mücadele edersin. Aslında, G.Birliği gibi olan takımların futbolcularına, hep üzüldüm. Hep içim sızladı ama maalesef, maalesef diyorum, bu iş böyle oynanıyor. Kurallarına göre...
Türkiye’yi öğrenmişler
Zemin bembeyaz. Sahada sarı bir top var. Tribünlerden nasıl gözüküyor bilemem ama televizyon çekiminden seyredenler çıldırıyorlar. Neden sonra, kırmızı top sahneye çıkıyor. Sezon başı, toplar yok deniyordu ama Nike, 200 tane kırmızı topu, 3 ay önce federasyona teslim etti. Demek ki, ihmal var.
Santos, iyi şeyler yaptı. Mehmet Topuz çalıştı. Ama benim en fazla beğendiğim oyuncu Özer’di. Hem orta saha oynadı, hem santrhaf, hem sağ hem sol bek oynadı. Çok tehlikeyi başta hissederek, kale sahası içine bile girdiğini gördüm. Alex fazla gözükmedi, Emre “eh işte.” Niang ile Dia Türkiye’yi iyi öğrenmişler. Her pozisyonda yerdeler.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Hava şartlarında 19 Mayıs Stadı’nın zeminini beğendim. Hem de bu saha suni değil. Tabii çim oldu.

BEĞENMEDiM

Bir numaralı yardımcı Mızrak’ı hem beğenmedim, hem de bu Mızrak beni çok rahatsız etti!

DİKKAT

Bütün futbolcular, Gençlerbirliği futbolcuları kadar kaderlerine razı olmayabilirler. Kurbanlık koyunluğu bu kadar kabul etmeyebilirler.

Yazarın Tüm Yazıları