Zordur kadın olmak

Güncelleme Tarihi:

Zordur kadın olmak
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2011 00:00

Kadın kılığına değil, kadın ruhuna girdiler. Kadın olmanın zorluklarına dikkat çekmek için birbirinden çarpıcı pozlar verdiler. Sanat dünyasının cesur erkekleri, objektif karşısına geçip “Zordur kadın olmak” dediler.

Haberin Devamı

Kadına yönelik şiddet, Türkiye’nin önde gelen sorunlarından biri. Bu konuya dikkat çekmek ve çözümüne katkıda bulunabilmek için yıllardır çeşitli organizasyonlar düzenleyen Hürriyet Gazetesi, 2011 yılına girerken de çarpıcı bir çalışmaya imza attı, “Zordur kadın olmak” temalı bir yılbaşı eki hazırladı. 

Ek için objektif karşısına geçen ünlü erkekler, ‘kadınlık ruhuna’ girmeye çalıştı. Dayak yiyen, tecavüze uğrayan, yaşadığı şiddet karşısında sesini çıkaramayan, ‘erkeğinin’ tüm isteklerine boyun eğen kadınların durumunu anlatmak için birbirinden çarpıcı pozlar verdiler.
Elele dergisi de 2006 yılında benzer bir projeyi hayata geçirmiş, kadınların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ünlü erkekleri kadın ayakkabısı giydirerek fotoğraflamıştı.

İşte hafızalardan silinmeyen o kareler...

Haberin Devamı

Zordur kadın olmak

 

Emre Altuğ: Bebek emzirdi   

Hürriyet’in yeni yıl eki için bebek emziren Emre Altuğ, Türkiye’deki işverenlerin yeni anne olan çalışanlarına sadece 16 hafta ücretli izin hakkı tanıdığına, ‘süt izni’nin Almanya ve İsveç’te 47, Norveç’te 44 ve Yunanistan’da da 34 hafta olduğuna dikkat çekti.

Zordur kadın olmak


 

Güven Kıraç: Evde doğum yapanlar var

“Zordur kadın olmak” deyip objektif karşısına geçen Güven Kıraç, jinekoloji masasına yattı: “Doğum kontrolü yapıyorlar diye dayak yiyen kadınlar var. Bazı yörelerde kadınlar, hamileliğini hiç jinekoloğa gitmeden tamamlıyor, evde doğum yapıyor ve hem annenin hem de bebeğin hayatı tehlikeye giriyor.”

Volkan Konak: Kadın olmak zor zanaat

Hürriyet’e çamaşır asarken poz veren Volkan Konak, “Türkiye’de kadın olmak zor zanaat” dedi.

Zordur kadın olmak
Tan Sağtürk: Ayakkabıyı giy sorunlarını anla

“Kadın ayakkabısı giyin ve sorunlarını anlayın” diyen Elele dergisine olumlu yanıt veren Tan Sağtürk, topuklularıyla işte bu pozu verdi.

Ata Demirer: Çok konuşuldu

Ata Demirer’in çiçekli sandaletle verdiği bu poz, uzun süre konuşuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!