Ankara Barosu Başkanı: Artık yeter

Güncelleme Tarihi:

Ankara Barosu Başkanı: Artık yeter
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 11:41

Ankara Barosu Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün eşine ait ofisinin aranması esnasında ofise geldi. 'Aramanın hukuksuz olduğunu' iddia eden Feyzioğlu, ''Şu an için aramayı durdurduk'' dedi ve ekledi: Arama kararında somut bir gerekçe yok. Bu hukuksuzluğa artık yeter.

Metin Feyzioğlu gazetecilere şunları söyledi:

 

Haberin Devamı

BARO BİLGİLENDİRİLMELİYDİ

Bir avukatlık bürosunun bürosu ya da konutu BARO bilgilendirmeden aranamaz. Emniyet amirine buranın bir avukat ofisi ve mesken, olduğunu bildirdik. Şu an için Temren Küçük'ün ofisindeki arama durduruldu.

Ancak Ankara Emniyeti'nden aramanın başlayacağı şifahen geldi. Arama kararında Temren Küçük'ün ismi geçmiyor. Yalçın Küçük'ün bu binadaki iki adresi gösteriliyor.

 

ARAMA YAPILAN OFİS YALÇIN KÜÇÜK'ÜN ESKİ EŞİNE AİT

Avukat Temren Küçük, Yalçın Küçük’ün eski eşidir. 20 yıldır ayrıdırlar. Yalçın Küçük ayrı bir ikamette yaşamaktadır. Hiçbir gerekçe göstermeden ve araştırma yapılmadan böyle bir özensiz karar hukuk tarihinde kendine özgü anlamlı bir yer edinecektir

 

Haberin Devamı

ARAMA KARARININ SOMUT GEREKÇESİ YOK

Arama kararını kanuna göre bir fiil tanımı yapılması zorunludur. Fiil tanımı öyle örgüt üyesi olmak ya da şu suçu bu suçu işlemekle olmaz. Meskeni ya da yazıhanesi aranan kişinin ne yapmakla suçlu olduğu belirtilmelidir. Fiil somutlaştırması yok arama kararında. Fiil değil soyuttur bunlar.

 

ARTIK YETER

Diyorum ki artık yeter. Bu hukuksuzluğa yeter. Bir avukat meslektaşımın meskenini koruma çabası içindeyim ve hukuka aykırı bir aramaya dur deme çabası içindeyim

Benim başıma gelmedi demeyin. Neden sadece başınıza geldiğinde haksızlık oluyor. Bir başkasının başına haksızlık geldiğinde eğer buna demokratik tepkinizi ortaya koymuyorsa sizin başınıza geldiğinde kim tepkisini koyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!