Yüksekova'da polise linç girişimi

Güncelleme Tarihi:

Yüksekovada polise linç girişimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2011 13:16

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde hapis cezasına çarptırılan bir kişiyi gözaltına alan 4 kişilik polis ekibi saldırıya uğradı. Polislerden 3’ü kurtulmayı başarırken, yaklaşık 100 kişilik grup polis Aziz İ.’yi linç etmek istedi. Saldırganların öldü diye bıraktığı polis Aziz İ., Yüksekova’da yapılan ilk müdahalenin ardından Van'da tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

POLİSİ ÖLDÜ DİYE BIRAKTILAR

İŞTE YÜKSEKOVA'DAKİ OLAYLAR / WEB TV 

Yüksekova’daki linç girişimi bugün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü’nden görevlendirilen 4 kişilik ekip, hakkında 3.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Muhsin D., ilçenin Güngör Caddesi’ndeki evinde gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmek üzere ekip otosuna bindirilen Muhsin D., Cengiz Topel Caddesi’nden geçerken bir anda aracın camını açıp, caddedeki kalabalığa ’Beni götürüyorlar, kurtarın’ diye bağırdı.

Çevredekilerden bir grup polis aracının önüne geçip durdurdu. Aracın çevresinde toplanan yaklaşık 100 kişi, Muhsin D.’yi polislerin elinden almak istedi. Çıkan arbededen yararlanan Muhsin D. kaçarken, kalabalık polislere saldırdı.

Ekipten 3 polis kalabalığın elinden kurtulmayı başarırken, Aziz İ. kalabalığın arasından çıkamadı. Çevredeki bazı kişilerin engel olmaya çalışmasına rağmen tekme ve yumruk darbeleriyle saldıran ve caddeye bomba bırakıldığı söylentisinin de etkisiyle kısa sürede kalabalığın sayısı 1000’e ulaştı. Saldırganlar, kanlar içinde yere yığılan polis Aziz İ.'nin öldüğünü sanarak bıraktı. Bu sırada gelen takviye polis ekibi kalabalığı havaya ateş açarak dağıttıktan sonra ağır yaralı Yüksekova Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Van’a sevk edildi.

Haberin Devamı

VAN’DA TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yaralı polis, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Yaralı polis memuru getirildiği ambulanstan indirilmeden önce, görüntü alınmasının engellenmesi için yüzü hastane çarşafıyla kapatılarak araçtan indirildi. Yaralı polis memuru ardından tedavisi yapılmak üzere servise alındı.

OLAYLAR DEVAM ETTİ

Yüksekova’da linç girişiminin ardından olayların devam etmesi üzerine, bölgeye aralarında kar maskeli özel hareket polislerinin de bulunduğu takviye güvenlik güçleri sevkedildi. Taşlarla güvenlikg üçlerine saldıran göstericileri polis havaya ateş açarak ve gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Olaylar nedeniyle esnafın kepenk kapattığı ilçede polisle göstericiler arasında kovalamaca bir süre devam etti.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Hakkari Valiliği, polis ekibine saldırı olayıyla ilgili, bölgede herhangi bir bomba  bırakılması olayının yaşanmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 11.00 sıralarında hakkında  kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlıyı yakalayarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne  götürmek isteyen polis ekibinin, zanlının kaçma teşebbüsünde bulunduğu esnada  çevredeki vatandaşların engellemesiyle karşılaştığı ve darp edildiği belirtildi.

Olayların ardından ilçe merkezinde polise yönelik taşlama eylemi  yapıldığının kaydedildiği açıklamada, “Olaylarda, görevli 3 ve sonrasında atılan  taşlardan dolayı da 3 olmak üzere 6 polis memuru yaralanmış olup, yaralılardan  biri Van'a sevk edilmiştir. Bazı basın yayın organlarında ifade edildiği üzere  bölgede herhangi bir bomba konulması olayı yaşanmamıştır” denildi.

Bu arada, hakkında 3,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası kararı bulunan Muhsin  D.nin, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan hüküm giydiği  öğrenildi.

KIŞKIRTICI BİLDİRİ DAĞITILMIŞTI

Yüksekova İlçesi’nde geçen pazartesi günü Güngör Caddesi’nde bomba görüntüsü verilen piknik tüpüne bağlı düzenek, güvenlik güçleri tarafından imha edilmişti. Bu olayın ilçede 19 Şubat 2011’de dağıtılan ’Mezit’ imzalı bildiri ile ilişkili olduğunu iddia etmişti.

Arapçada ’yeni doğan’ anlamına gelen ’Mezit’ imzalı bildiride, 4 yıldan beri devam eden ve ilçeyi yaşanmaz hale getiren olayları bu memleketin çocukları ya da insanlarının yapmadığı belirtilmiş ve pazartesi günü de işe başlanacağı yazılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!