Emekliler takımı

Son 10 yılın en kötü Galatasaray'ını seyrettim. Bundan daha kötüsü olur mu derseniz, olmaz. Belki Konyaspor 7 kişi kalsaydı veya 6 kişi kalıp, maç devam etmeseydi, o zaman Galatasaray kazanabilirdi.

AÇIN kırılma noktası, 70. dakika. G.Saray'ın nadir yakaladığı, onu da Konyaspor defansının yaptığı büyük hata sonrasında yine bir eyyam kararı veren Metin Tokat, Tayfun'a sarı kart gösterdi. Kartının renginin kesin olarak kırmızı olması gerekirdi. Yani, Konyaspor 9 kişi kalacaktı.

Düşünebiliyor musunuz beyler, belki de çok spor yazarı bunu işleyecek. Yani, G.Saray kötü oynadıkça Konya'dan adam eksilsin, gerekirse 7 kişi kalsın ve maçı G.Saray kazansın. Yani G.Saray'ın vahametini siz düşünün. Son 10 yılın en kötü G.Saray'ını seyrettim. Bundan daha kötüsü olur mu? derseniz, olmaz. G.Saray'ın oyun disiplini yok. Belli bir oyun anlayışı yok. Kim nerede belli değil. Resmen bir çorba.

Hakan Şükür'ü bu G.Saray niye aldı? Onun hava hakimiyetinden faydalanacaklardı. Yandan orta gelecekti. Kim atacak onları? Sonlara doğru Fatih, Baliç'i soktu. Ama o Baliç, orta atmayı bıraktı, orta alanın sağına doğru geldi. Deliren Fatih Terim, neredeyse gidip onun boğazını sıkacaktı. ‘‘Git kardeşim, sol dışa’’ diye hala ikaz ediyordu. Bu G.Saray takımı ya fazla antrenman yapmaktan sürantre ya da yapmamaktan. Çünkü, başka izahı yok. Fizik olarak iyi değiller.

Helal sana Adanalı!

Sahada iki Adanalı vardı. Biri Altan, diğeri Hasan Şaş. Allahları var, ikisi de iyi futbolcular. Zaten bu Altan, futbolcu kalitesi olarak Türkiye'de hak ettiği yere gelemedi. Tabii, bunu biraz da kendisine sorsun. Dün gece Konyaspor takımını tıkır tıkır oynatan oydu. G.Saray defansıyla dalga geçti. İstediğini yaptı. Ama hemşehrisi Hasan Şaş gibi aldığı her topu ezmedi. Geçtiği adama üç defa daha çalım atmaya kalkmadı. Gerektiği yerde o çalımı attı, sonra topunu da attı.

Aferin Hüsnü'ye. Nasıl oynanması gerekiyorsa, öyle oynattı. Oyuna çok hücum adamı sokmakla maç alınır diye bir kaide yok. G.Saray son 20 dakika Konya defansının göbeğine dört, hatta beş kişi ile girdi. Zaten Konyaspor'un da istediği o. Ne kadar çok kalabalık olursa, o kadar çok pozisyon olmaz. Ancak, seken top tehlikesi vardır. Onlarda da kaleci Ali Uyanık akıllı hareket etti.

Bir mucize gerekli

Bu G.Saray'dan bu sene ne olur? Çok zor. Belki bir mucize, belki tuhaf bir olay bu sarı kırmızılıları bir yörüngeye sokabilir. İki yıldır bu kadar çok futbolcunun girip çıktığı bu kapıdan, yani deneme tahtası bir G.Saray'dan da belki de fazla şeyler beklemek hayal.

G.Saray takımı mağlup olabilir. Ama mücadele etmemesini, koşmamasını, rakibe ve topa basmamasını anlamak mümkün değil. Tamamen bir emekliler takımı görüntüsünde!

Metin Tokat, verdiği ve vermediği kararlar nedeniyle son derece hatalı bir maç yönetti. Yani kötüydü. G.Saray ondan da kötüydü. Belki Konyaspor 7 kişi kalsaydı veya 6 kişi kalıp, maç devam etmeseydi, o zaman G.Saray kazanabilirdi.
Yazarın Tüm Yazıları