Tehlike çanları

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde bu hataların yarısını yapsa, havlu atar. Sergen-Tümer ikilisi kenarda olunca, orta alanda pas yapma, rakip eksiltme hak getire. Dünkü maç berabere de bitse, Denizli de kazansa, sürpriz olmazdı.

LUCESCU, ilk yarı orta alanı Giunti, Pancu ve Tayfur'dan kurmuş. Sergen-Tümer ikilisi kenarda olunca, orta alanda pas yapma, rakip eksiltme hak getire... Arkadan kaldırıyorlar uzun uzun, Ahmed Hassan koşacak, Sinan koşacak, gol bulacaklar! Selçuk Dereli, ilk 20 dakikada verdiği kararların çoğunda, kendisi 4-5 metre mesafede olmasına rağmen, yardımcılarına baktı. O arada iki tane kornere aut verdi, hem futbolcuların, hem seyircinin itimadını kaybetti. Olabilir, hakem de zaman zaman hata yapabilir, diyoruz. İşte bu 20 dakika içinde Denizlisporlu futbolcular gereksiz yere sinirleniyor. Bu sinirlilik Beşiktaş'a yarıyor. Halbuki, ilk 45 dakikaya genel baktığınızda Denizlispor'un gol pozisyonu daha fazla.

Hakem cesur olmalı

İki haftadır siyah beyazlılar, rakibe inanılmaz gol pozisyonu veriyor. Eğer Şampiyonlar Ligi'nde bunun yarısını verseler, havlu atarlar. İlk 45 dakika tedirgin kararlar veren Selçuk Dereli'nin temel pozisyonlarda çaldığı düdükler doğruydu. Mesela Sinan, hücum-pres yaptı, topu eveleyip geveleyen İsmet'in ayağından aldı, o top gitti gol oldu. Ama işte hakem cesaretli olacak, diyoruz ya. Öyle bir hata yaptı ki, kendi doğrusunu yanlışa düşürdü. Ömer Rıza, sağdan Beşiktaş ceza alanına girdi ve kendini Cordoba'nın yanından ve yalandan yere fırlattı. Zannedersiniz ki, Cordoba onun ciğerlerini söktü. Ve bütün seyirci döndü, hakeme bağırmaya başladı. Yapacağı tek hareket vardı, maçı durdurup Ömer Rıza'ya sarı kartı göstermek ve oyunu Denizlispor aleyhine endirekt vuruşla başlatmak. Hakemlik bu. Bu Ömer Rıza'ya iki hafta evvel Samsun maçında Metin Aydoğan buna benzer pozisyonda sarı kartı yapıştırdı.

En iyisi Kaan'dı

Dün, Beşiktaş'ın en iyi adamı Kaan Dobra'ydı. İlk 45 dakika oyunu geride Ronaldo kurmaya çalıştı. İbrahim, önceki maçlara göre daha fazla gitti geldi. İyi gidiyor geliyor ama, kafayı kaldırıp arkadaşına orta atamıyor. Dün gece yine öyle bir orta attı, rakip telaştan kendi kalesine gol yaptı. İbrahim'i biraz tanıyan defans oyuncusu, hiç telaşlanmadan onun getirdiği topları fındık fıstık gibi toplar.

Emre, ilk yarı bir hava topunu uzaklaştırdıktan sonra Ersen Martin'in boğazını sıkarak yere yapıştırdı. Sorarım ona, hakemin biri yakalayıp penaltı düdüğü çalsa ne yapabilir? Denizlispor iki golü son iki dakikada buldu belki ama, dünkü maç berabere de bitse, ev sahibi takım da kazansa, sürpriz olmazdı.
Yazarın Tüm Yazıları