Uzun zamandır iş bulamıyoruz

Sevgili ablacığım, bizim derdimiz belki de birçok gencin derdi. Ama size yazmaya cesaret edemiyorlardır sanırım. Biz öyle aşk ya da ayrılık acısı nedeniyle size yazan gençlerden değiliz.

Nerede aşk ya da flört! Bize kızlar yüz vermez ki. Nedenine gelince, biz iki çok yakın arkadaşız ve çok uzun zamandır iş arıyor ve bulamıyoruz. Bu yüzden de kız arkadaşlarımız bizi terk ettiler. Ailelerimizle aramız açıldı. Bulduğumuz kısa süreli işler de bizi tatmin etmedi. Bir de üstelik ortak bir kız arkadaşımız var ve ikimiz de ona aşığız. Zaman zaman onun için birbirimizi kırdığımız da oluyor. Ne dersiniz, ne yapalım da hayata sıfırdan başlayalım? Nasıl kendimize uygun, eğitimimize uygun bir iş bulabileceğiz?

Kadıköy'den İki Arkadaş



SEVGİLİ
çocuklar, dediğiniz gibi şu anda birçok gencin sorunu işsizlik. Ya da gerçek mesleklerini uygulamayıp, nerede iş bulabilirlerse orada çalışmak zorunda kalmak. Gayet küçük ücretlerle çalışma zorunluluğu. Ve tabii sonuç da işte sizin gibi bunalımlı gençler. Ve onların mutsuzluğundan üzüntü içinde boğulan aileler. Ülkemizdeki en büyük sorunların başında işsizlik geliyor. Binbir zorlukla üniversiteye kapağı atabilen gençler artık refah içinde bir yaşamın onları beklediği umuduna kapılıyorlar. Üniversiteyi bitirdikten sonra ise işte böyle sizin gibi büyük bir hayal kırıklığına kapılıyorlar. Diledikleri gibi iş bulabilen gençlerin sayısı o kadar az ki. Burada hepimiz hükümetten bu işsizlik sorununa en kısa zamanda çözüm getirmelerini bekliyoruz. Büyüklerimiz, geleceğe umutla bakan mutlu ve huzurlu bir gençlik istiyorlarsa, onlara iş güvencesi vermeli, hayatlarını kazanma, yaşamlarını insanca sürdürebilme olanağı yaratabilmeliler. Benim de yakınlarım arasında üniversiteyi bitirdikleri halde aylardır işsiz hatta iş bulabilme umudunu bile yitirmiş gençler ver ne yazık ki. Ben gençlere üniversite dışında meslek liselerine, bilgisayar kurslarına da yönelmelerini öneriyorum. Zaman zaman bu tür işlerde çok başarılı oluyor ve iyi kazançlar elde edebiliyorlar. İş bulmak açısından da internet ve Hürriyet gazetesinin insan kaynakları eki ve eleman aranıyor ilanlarının çok yararlı olduğunu görüyorum. İyi bir iş bulduktan sonra her biriniz kendinize uygun kız arkadaşlar da edinebilirsiniz sanırım. Böyle ortak bir sevgili nedeniyle birbirimizi yemeniz yakışık alıyor mu?
Yazarın Tüm Yazıları