Avrupa Kültür Ödülü Esra Nilgün Mirze’ye

ESKİ Almanya Dışişleri Bakanı Hans Dietrich Genscher’in kurduğu Kultur Forum Europa tarafından verilen Avrupa Kültür Ödülü’ne bu yıl İstanbul Genç Sanat Tasarım Merkezi Derneği’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Esra Nilgün Mirze’yi layık buldu.

Haberin Devamı

Ödül gerekçesi şöyle:
“Kültür yönetişiminde ortaya koyduğu yenilikçi ve çağdaş yaklaşım, sosyal ve kültürel alanlarda ulusal sınırları kıran, tarihsel kültürel engelleri ortadan kaldıran, Avrupa Birliği üyesi olan ülkeler arasında farkındalık yaratan ve 41° 29° İstanbul-Kültür Sanat Merkezi’yle, üstlendiği kültür elçiliği rolü için verilmiştir.”
Kimdir Esra Nilgün Mirze?
Esra Nilgün Mirze 1983-89 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda sırasıyla Basın ve Halkla İlişkiler Direktörlüğü, Kurumsal İletişim Direktörlüğü ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Bir dönem Kültür Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak da çalışan Nilgün Mirze; EUROMED Anna Lindh Vakfı / ECCM (European Cities of Culture & Cultural Months) ve Heybeliada İlm-i Musiki Derneği üyesidir.
* * *
KULTUR FORUM EUROPA, tarihinde ilk kez ödülü paylaştıracak.
Ödül, Mirze’nin dileği doğrultusunda, İstanbul ken-tinin kültür politikalarının oluşturulmasında büyük sorumluluk üstlenmeyi görev bilerek 41° 29° İstanbul Kültür Sanat Merkezi’yle 5 yıllık proje ortaklığı sözleşmesi imzalayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ile paylaşılacak.
13 Ocak 2011’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak ödül törenine, Büyük Akdeniz / Grand Sud projesinin öncüsü ve yaratıcısı Eugenio Bennato da katılacak.
Sanatçının yakında çıkacak Grande Sud CD’sinde bir de Türkçe parça yer alacak.
Sözleri Murathan Mungan’a ait olan bu parçayı da İstanbul konserinde seslendirecek.
* * *
AB ile ilgili çalışmaları, ödülleri çoğumuz destekliyoruz.
Umarım bu kültür bağlarının yararı olur.

 

Yazarın Tüm Yazıları