KKTC Kuveyt'te ofis açacak

Güncelleme Tarihi:

KKTC Kuveytte ofis açacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 22:06

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın, Kuveyt temasları ve yaptığı görüşmelerle ilgili detaylar netlik kazanmaya başladı. Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Erdoğan'ın Kuveyt'li yetkililerle yaptığı görüşmeler sonucunda, KKTC'nin Kuveyt'te ofis açacağı belirtildi. Karar, Başbakan Erdoğan'ın Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır El Muhammed El Ahmed El Sabah'la Beyan Sarayı'ndaki görüşmesinde alındı.

Başbakan Erdoğan'ın, Başbakan Şeyh Nasır ile görüşmesinde İran nükleer krizi de gündeme geldi. Kuveyt Başbakanı Nasır "Türkiye'nin İran nükleer sorunuyla ilgili ortaya koyduğu diplomatik tavrı destekliyoruz"dedi. Her iki lider bölgede nükleer silahların yayılmasını önlemek için ortak politika geliştirme konusunda anlaştı.

Bu arada Başbakan Erdoğan'a, Irak işgalinde Türkiye'nin verdiği desteği hiç unutmayacaklarını söyleyen Nasır, yaklaşık 150 milyar doları bulacak yatırımlar için "Kuveyt'te yatırım fonumuz var, Türk işadamları da gelsin fona katılsın. Bunu geliştirelim"çağrısı yaptı. Erdoğan da Kuveyt ile NATO arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Türkiye'nin destek olacağını söyledi. Erdoğan görüşmede Körfez ülkeleri demiryolu projesini gündeme getirdi, destek istedi. Erdoğan'la Nasır arasındaki görüşmede savunma alanında yapılacak işbirliği de gündeme geldi. ASELSAN'ın Kuveyt'teki M 84 tanklarının modernizasyonunu yapması kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!