ABD'de bayraklar yarıya indirildi

Güncelleme Tarihi:

ABDde bayraklar yarıya indirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 17:56

ABD'nin Arizona eyaletinde kongre üyesi Gabrielle Giffords'a düzenlenen silahlı saldırının ardından Obama'nın talimatıyla bugün ülke genelinde bayraklar yarıya indirildi.

Haberin Devamı

ABD'DE BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ- Foto Galeri

ABD'liler ayrıca, yine Başkan Barack Obama'nın talimatıyla TSİ 18.00'de saldırının kurbanları anısına saygı duruşunda bulundu.

Bu arada, 6 kişinin öldüğü saldırıda ağır yaralanan Giffords'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu,  sadece “istendiğinde iki parmağını kaldırması” gibi basit komutlara yanıt  verebildiği bildirildi.

PALİN HARİTAYI KALDIRDI
Özellikle muhafazakâr Çay Partisi hareketinin tetiklemesiyle, son dönem sertleşen Amerikan siyasetinde, Demokrat Partili milletvekillerine artık ölüm tehditleri başlamıştı. Obama’nın kabul edilmesi için bastırdığı, geçen yıl kabul edilen Sağlık Reformu ise, bölünmenin kilometre taşı olmuştu. Tasarıya destek veren Giffords, tehdit alan isimlerdendi. Çay Partisi lideri Sarah Palin üzerinde silah görseli kullanılan “hedef haritası” adını verdiği bir manifestoyla, aralarında Giffords’ın da bulunduğu 20 Demokrat Partili milletvekilini Çay Partisi taraftarlarına hedef göstermişti.

Haberin Devamı

Silahlı saldırının ardından Palin'in internet sitesinden söz konusu harita kaldırıldı ve Palin, facebook sayfasında olaydan duyduğu üzüntüyü dile  getiren bir mesaj yayımladı. Palin'in yardımcılarından Rebecca Mansour da  muhafazakar bir radyo programında yaptığı açıklamada, haritadaki işaretlerin  silahla alakası bulunmadığını, bunların herhangi bir haritada yer alabilen,  mimarların kullandığına benzer basit işaretler olduğunu ileri sürdü.

ABD'nin Tucson kentindeki halka açık bir etkinlik sırasında düzenlenen silahlı saldırıda, Temsilciler Meclisi üyesi Giffords başından vurularak ağır yaralanmış, aralarında federal yargıç John Roll, Giffords'ın yardımcılarından  Gabe Zimmerman ve 9 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 6 kişi ölmüştü.

ABDde bayraklar yarıya indirildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!