CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atama

Güncelleme Tarihi:

CHP İstanbul İl Başkanlığına atama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 16:51

Berhan Şimşek'in istifasıyla boşalan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na Doğan Holding'in eski CEO'su Nebil İlseven getirildi.

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Başkanlığına Nebil İlseven'in getirildiğini açıkladı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Tamaylıgil, toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Tamaylıgil, geçen hafta CHP Merkez Yönetim Kurulunca bir tavsiye kararı alındığını ve 10 Ocak 2011 tarihi itibarıyla örgütsel yapının yönetim kademelerinde yer alan partililerin milletvekili adayı olabilmeleri için istifa etmelerinin istendiğini belirtti.

Bu kapsamda yaklaşık 34 il başkanının istifa ettiğini bildiren Tamaylıgil, şöyle dedi:

“Bu süreçte gerçekleşen istifalardan bir tanesi de İstanbul İl Başkanlığı görevini yerine getiren Berhan Şimşek'in istifasıydı. Ondan sonraki süreçte İstanbul bir an önce çalışmalarını ve örgütlenmesini gerçekleştirecek bir sürece başlayacaktır. Bu amaçla da İstanbul İl Başkanlığına Nebil İlseven'in atanması MYK tarafından bugünkü toplantıda kararlaştırılmıştır.”

Haberin Devamı

Nebil İlseven kimdir?

Nebil İlseven, Robert Koleji'nde okuduktan sonra ABD'de üniversite eğitimini Siyaset Bilimi ve Ekonomi üzerine yaptı. İlseven, Georgetown Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi'nde Uluslararası İlişkiler dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1982 tarihinde Kentucky Üniversitesi, Patterson School of Diplomacy and International Commerce'den Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Ticaret dalında lisansüstü diplomasını aldı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü bünyesinde bankacılık konusunda doktora yaptı.

 

Nebil İlseven iş yaşamına 1983 tarihinde başladı, bankacılık ve finans alanında Chemical Mitsui Bank, Demir Yatırım şirketlerinde çalıştı. 17 Ocak 2007'den 2010 yılı sonuna kadar Doğan Holding genel koordinatörlüğü görevini yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!