Dünyanın yeni kış sporları başkenti: Erzurum

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın yeni kış sporları başkenti: Erzurum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 16:30

New York Times’ın seyahat sayfasında her yıl olduğu gibi bu yıl da gidilmesi gereken gözde tatil noktalarının bir listesi yayımlandı. 41 maddelik listede Türkiye’den Erzurum var.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor 

 

2011'DE ZİYARET EDİLMESİ GEREKEN 41 YER

 

Erzurum’la ilgili, “Türkiye’de kayak yapmaya ne dersiniz? Anadolu’da bir kış sporları başkenti doğuyor” başlıklı bölümde, “Türkiye kayak denince ilk akla gelen yer olmayabilir ancak ülkede büyük, karlı dağlar var. Bugün hükümet Doğu Anadolu’da bulunan 758 bin nüfuslu Erzurum’u bu ay yapılacak 2011 Üniversite Kış Olimpiyatları için bir kış sporları başkenti haline getirmeye çalışıyor” denildi.

 

Yazıda Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri de tanıtıldı. Türkiye’deki en zorlu pist olduğu belirtilen ve “İranlı kayakçıların gözdesi” olarak nitelendirilen Palandöken’in yanında zorlu ve geniş kayak alanıyla yeni olmasına rağmen Konaklı’nın da ilgi çekici bir kayak merkezi olduğu belirtildi.

 

Haberin Devamı

Liste elbette bu kadarla sınırlı değil. Depremin yıkamadığı Şili’nin başkenti Santiago’dan, 2008 mali krizinin ardından yeniden turistleri ağırlamaya hazırlanan İzlanda’ya, Kuzey Irak’tan Gürcistan’a, Antwerp’ten Melbourne’e dünyanın dört bir köşesinden her zevke hitap edecek ülkeler, bölgeler ve şehirler, New York Times tarafından okurlara tavsiye edildi.

 

New York Times'ın seyahat sayfasında yayımlanan "The 41 Places to Go in 2011" başlıklı haberden derlenmiştir.

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

 

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!