Kuyumcunun öldüren takibi

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcunun öldüren takibi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2003 03:03

Küçükçekmece'deki kuyumcu soygunu, filmlerdeki gibi sona erdi. Hırsızların peşine düşen kuyumcu ikisini de vurdu. Yaralıları taşıyan minibüsün mazotu bitti. Bir soyguncu yolda diğeri hastanede öldü.

Küçükçekmece'de dün 17.30 sıralarında 24 yaşındaki Hüseyin Kurtoğlu ile arkadaşı 34 AU 0314 plakalı otomobille, Altınşehir Şahintepesi yolundaki Altınpınar Kuyumcusu'nun önüne park ettiler. Hırsızlardan biri kuyumcunun camını taşla kırarak vitrindeki altın bilezikleri toplamaya başladı. Kuyumcu Seyithan Kırmızı dükkandan çıkarken, soyguncular otomobile binip kaçmaya başladı. Kuyumcu da, otomobiliyle peşlerine düştü ve Aşık Veysel Caddesi'nde yetişti. Bir eliyle otomobili kullanan Kırmızı, diğer elindeki tabancasını peş peşe ateşledi. Yaralanan iki hırsız, kuyumcunun otomobilinden kaçmaya çalışırken, önlerine çıkan bir kadına çarpmamak için telefon direğine bindirdi. Hırsızları yaraladığını gören kuyumcu paniğe kapılıp kaçarken polis tarafından gözaltına alındı.

Minibüsün mazotu bitti

Soygundan haberi olmayan, 34 YDT 13 plakalı minibüsün sürücüsü Maksut Akbulut ise iki yaralıyı hastaneye götürmek için aracına aldı. Ancak 5 kilometre sonra Halkalı Jandarma Komando Taburu Kışlası önünde minibüsün mazotu bitti. Özel Kent Hastanesi'ne 1 kilometre kala duran minibüsteki yaralılardan kimliği belirlenemeyen soyguncu hayatını kaybetti. Polis tarafından hastaneye götürülen, göğsünde 3, kollarında 2 kurşun yarası bulunan Hüseyin Kurtoğlu ise kan bulunamadığı için yaşamını yitirdi. Hüseyin Kurtoğlu'nun üzerinden 19 tane 3'lü, 9 tane 2'li bilezik bulundu. Yaralılara yardım etmek isteyen Maksut Akbulut ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

Hayatları kurtulmadı

Kazada yaralandığını sandığı iki hırsızı hastaneye götürmek isteyen sürücünün mazotu yolda bitince soyguncuların da sonu geldi. Bir soyguncu minibüsün içinde diğeri de hastanede kan kaybından öldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!