Erdoğan talimat verdi belediye vergi ve prim borçları 72 aya yayılacak

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan talimat verdi belediye vergi ve prim borçları 72 aya yayılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2010 00:00

Belediye başkanları, vergi ve prim borç ödemelerine ilişkin 36 aylık taksit süresinin azlığından yakınınca, Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten süreyi uzatacak çalışma yapmasını istedi. AK Parti yönetimi de bu sürenin 72 aya çekilmesini istedi. AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de Torba Tasarı konusunda bilgi verirken, başkanlar da vergi ve prim borçlarıyla ilgili taksit süresinin kısalığından yakındı. Tanrıverdi başkanların talebini Erdoğan’a, “Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması için 18’er aydan toplam 36 aylık bir taksitlendirme öngörülüyor. Ancak mevcut borçların yoğunluğu dikkate alınırsa bu süre borç yükünü çok da hafifletmiş olmayacak. Bu sürenin 72 ay çekilmesi rahatlama sağlar” sözleriyle iletti. Erdoğan da Şimşek’e çalışmanın yapılması talimatını verdi.

KDV talimatı

Başbakan Erdoğan, başkanların KDV mahsuplaşması konusundaki yakınmalarının da giderilmesini konusunda da Şimşek’e çalışma talimatı verdi. Belediye başkanları, nüfusu 10 binin altındaki belediyeleri kapsayan Bel-Des projesi için bütçeye 400 milyon lira ödenek konulması konusunda da Erdoğan’a teşekkür ettiler. Proje, 1200 belde belediyesinin su, kanalizasyon ve yol gibi altyapı çalışmaları için kaynak sağlıyor.

Dikkatli ve şeffaf olun

Başbakan Erdoğan, AK Partili büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla önceki akşam parti genel merkezinde yemek yedi. Erdoğan, sorunlarını dinlediği başkanlarını yaklaşan seçimler konusunda uyardı. Erdoğan, projelerin bir an önce tamamlanmasını istediği başkanlara, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili iddiaları anımsatarak şu uyarıda da bulundu: “Seçimlere az bir süre kaldı. Bu süreci çok iyi bir şekilde götürmemiz gerekir. Muhalefetin çamur atmaktan başka yaptığı bir iş yok. Kayseri olayında olduğu gibi, çamur atmalarına fırsat vermeyin. Dikkatli ve şeffaf olun. Ekibinizi iyi seçin, seçimler yaklaştı. İftira dönemi başladı, vatandaşın kafasını karıştırmak istiyorlar ama iftiralara en sert tepkiyi vereceğiz. Suistimale karışan varsa anında işlem yapın. Devletin malını suistimal edenlere sakın ola göz yummayın. Kapınızı da, telefonunuzu da, gönül kapınızı da sürekli açık tutun.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!