Sıra sizde

E oldu... Hani olay çıkacaktı? Hani seyirci sahaya inecekti? Maç yarıda kalacaktı? Bir avuç Fenerbahçe seyircisinin çıkartmak istediği olaylar, yaptıkları inanılmaz tahrik bile Trabzon seyircisini bozamadı.

Sarı lacivertli seyirciler, oturdukları koltukların 6'da 5'ini Trabzon seyircisine fırlattılar. O fırlattıklarını da, iadeli taahhütlü yediler. Burada polisin de inanılmaz bir hatası vardı. Fenerli seyircilerin, oturduğu tribünün kale arkası tarafına bir boşluk koyup, önlem almışlardı ama aynı önlemi maraton tribününde yapmamışlar. Bu kadar sıcak temas karşısında olacağı bu. Polis sonunda çok doğru bir kararla F.Bahçeli taraftarları tribünden çıkardı. Belki tel örgüler olsaydı, psikolojik olarak Trabzon seyircisi tepkiyi daha fazla ve etkili gösterebilirdi.

Evet beyler, Trabzon'da tel örgüler kalktı. Hadi kaldırsanıza İnönü'de Şükrü Saracoğlu'nda tel örgüleri... Sıra sizde. Trabzon, basınımızın ve Fener seyircisinin büyük tahriklerine rağmen, daha ilk maçta sınıfı geçti.

Gelelim maça..F.Bahçe, o geçen seneki enkaz F.Bahçe değil. Hiç olmazsa toplara giriyorlar ve mücadele ediyorlar. Yardımlaşma da var. Ama Trabzon'u yenen F.Bahçe'nin dün gece çok başarılı oldugu söylenemez. 10 kişi kalan Trabzon'u bu G.Saray ile Beşiktaş yakalasa 4'lük 5'lik yaparlardı. Ama aynı Trabzon, F.Bahçe karşısında 10 kişi kaldıktan sonra 2 net pozisyon yakaladı.

Luciano ile Ümit hala rakip forveti‘‘Sen al, yok sen al’’ diye birbirlerine ikram ediyorlar. Önlerindeki Selçuk da bu ikili gibi ağır olunca ve ilk toplara müdahale edemeyince, hatta hatta çok topu oyuna sokarken kaptırınca, Fener defansı ortadan büyük açıklar veriyor.

Hooijdonk, faydalı bir oyuncu. Daha top gelmeden nereye atacağını belirliyor. Çok iyi verkaç pozisyonuna giriyor, iyi yerlere gidiyor. Ama Serhat, henüz onun futbol kafasında değil, dağınık oynuyor. Bu Fenerbahçe bir şey yapacaksa eğer, Yusuf'un fizik gücünü arttırıp, mutlak surette kullanmalı. Kemal, faydalı işler yaptı. Selçuk, geldiğinden beri hala yüzde 30'larda 40'larda. Verimli olamadı. Aurelio, yavaş yavaş kendine geliyor.Mahmut, ilerleyen haftalarda sanki Fener'in sol tarafındaki yaraya merhem olacak gibi. Bu Rebrov, kesin olarak verilmemeli, oynatılmalı. Tuncay, bu yıl, önceki maçlarına göre daha faydalı ama o da henüz Serhat'la Hoojidoınk'la ve diğerleriyle tam uyumlu değil. Kopukluk var.

Maça jilet attı

Trabzonspor, ‘‘eksikleri de takıma girdi mi iyi bir görüntü verir’’ diyorum. Dün akşam oynadıkları futbol genel kadro yapısına uygun değildi.

Bülent Uzun, şu ana kadar bütün idare ettiği Fenerbahçe maçlarındaki hatalarını dün gece affettirdi! Neler yapmadı neler... Koray Gencerler, takriben 10 tane faul bayrağı ikazı yaptı, 10'u da doğruydu. Bülent Uzun, 20 tane faul düdüğü çaldı, 17'si yanlıştı. Şunu ciddi olarak söylüyorum; bu Koray Genecerler'den iyi hakem olur. Deneyin, göreceksiniz. Dün Bülent Uzun verdiği ve vermediği faul kararları, gösterdiği ve göstermediği sarı kartlarla maçın neticesine damardan tesir etti. Müslim Baba'nın kulakları çınlasın. Yani tabiri caizse maça jilet attı.
Yazarın Tüm Yazıları