Üçüncü şık

BENCE Türkiye’de iki takım var şu anda, aynı özelliğe sahip. Birisi Trabzonspor, diğeri Karabükspor.

Haberin Devamı

Peki bu aynı özellik ne? İkisi de sahayı çok iyi parselliyorlar, herkes birbirine yardım ediyor ve maçın yükünü eşit oranda paylaşıyorlar. Aslında en önemlisi de bu üçüncü şık. O zaman rakip takıma göre daha fazla koşuyor gibi gözüküyorlar. Rakip de kafasını kaldırıp karşısında daha fazla futbolcu görünce morali bozuluyor. İşin sırrı bu.
Makine bozuldu
Yoksa Trabzonspor takımının çok zaafı var. Bencil oyuncuları var. Hücumda zamanlaması yanlış top kullanıyorlar. Bazen geç, bazen erken atıyorlar. Bazen alakasız yerlerden topa vuruyorlar. Ama bütün bu kabahatler maç kazanıldığı için gözükmüyor. Şenol Hoca bu hücum şımarıklıklarını ve ukalalıklarını halledemezse bundan sonraki maçlarda başı çok derde girer.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Jaja’ya iyi önlem almış. Top almadan bastılar ve onu döndürmediler. 3-4 sefer aynı işi yapamayınca Jaja bu sefer sinirlendi. Sinirlenince de dağıldı. Şenol Hoca, Jaja’yı çıkarıp Alanzinho’yu alınca, Belediye aynı temizlik işini ona yapamadı. Sebebi; Alanzinho’nun çok fazla gezen bir oyuncu olması. Hani tabiri caizse kafasının keyfine göre oynamaya başladı. Böyle olunca da Belediyespor’un kurduğu makine bozuldu, teklemeye başladı. Alanzinho, çalışan makinenin dişlileri arasına çomak soktu, satır soktu, orta soktu, maçı koparttı.
Kaleci ne yapıyor?
Trabzonspor’un yediği golde kaleci iki defa çok iyi iş yapmasına rağmen defans adamları, “Kalecimiz ne yapıyor” diye seyrettiler, topa ve onun yardımına gitmediler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iyi bir takım, kontrollü bir takım ama ister resmi gazete deyin, ister memur zihniyeti deyin, ister klasik deyin, belli kalıpların dışına çıkıp oynamıyor. Tempoyu fazla değiştirmiyor, rakibe göre daha az oynuyor. Hep kendine göre oynuyor. Rakibin yaptığı değişiklikte de çabuk tekliyor.
Böyle bir havada Atatürk Olimpiyat Stadı gibi yazın bile zor gidilen, en sıcak günde bile buz gibi esen stada Trabzonspor bu seyirciyi getirebiliyorsa, helal olsun onlara.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım çok kötüydü

BÜLENT Yıldırım çok kötü maç yönetti. Bence verdiği penaltı, penaltı. Çünkü Belediyesporlu futbolcunun ayağı yerde, kafaya çıkan Burak havada. Havadaki Burak’a ‘tık’ diye dokundu ve dağıttı. 27. dakikada Holmen’in Burak’ın baldırına taban girişi kesin kırmızı kart. 36. dakikada Jaja’nın ceza alanında indirilişi penaltı. 56. dakikada Burak’ın ceza alanında tutulduğu pozisyon da penaltı. Rakip, topa doğru hareketlenen Burak’ı önce tutuyor; ne zaman top kalecisine gidecek, Burak’ı bırakıyor. Yani Trabzonspor maçı kazanamasaydı, Bülent Yıldırım’ın başı çok ağrırdı. Demek ki, ceza alanını daha iyi süzmesi lazım. Yalnız topun olduğu yere değil, havaya değil, başka yerlere de bakması gerekir.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Maçtaki mücadele temposunu ve ikili mücadeleleri.

BEĞENMEDİM

Bazı futbolcuların birbirlerine kasıtlı sert girmelerini.

DİKKAT

Trabzonlu futbolcuların hücumdaki bencillikleri ve laubalilikleri ileriki maçlar için tehlike arzediyor.

Yazarın Tüm Yazıları