Kötülerin maçı

TÜRKİYE Ligi, hadiselerle devam ediyor. Bıçaklanan var, yaralılar var, sahaya bayrakla atlayanlar var. Var oğlu var... Futbol var mı?

Yok. Lig şampiyonluğunda iddialı iki takım oynuyor, mücadele var. Üst düzey mi? Hayır. Kalite var mı? Çok kötü. Peki iki takımda oyunu değiştirecek oyuncu adeta kaç tane? Limonun suyunu sıkar gibi iyice sık, iki takımdan toplam 5 tane çıkaramazsın.
Peki dönüp yedek kulübelerine bakalım. Beşiktaş’tan 3, Bursa’dan 3 ithal oyuncu sahada değiller. O zaman bu adamları niye aldınız? Ondan sonra da Avrupa’ya çıkınca daha ilk maçlarda havlu atıyorsunuz.
Bursaspor’un şampiyonluğa giden takımdaki havası yok. Beşiktaş dün eski maçlarına göre daha hırslı. Hakem derseniz, o da kötü. Neden? Kullandığı veya kullanmadığı kartlarla.
Ne hakkın var Volkan!
Volkan Şen, atılır mıydı? Atılırdı. Peki, İbrahim Üzülmez’in pozisyonundaki hareketi abartılı mıydı? Kesinlikle evet. Ama ne olursa olsun, Volkan Şen’in takımını 10 kişi bırakmaması gerekirdi. Takım illa parayla pulla satılmaz. Böyle saçma sapan bir kart görürsen, takımını satmış olursun. Peki Bursaspor 10 kişi kaldıktan sonra Beşiktaş kontra hamle yaptı mı? Yapamadı.
Bursa 10 kişi oynuyor, Beşiktaş defansta 4’e 1 pozisyonda, veya 3’e 1. Ama hangi pozisyonda? Beşiktaş, Bursa ceza alanı içinde oynarken Beşiktaş defansından bahsediyorum. Yani 60’lı yılların mantığını dün Schuster, köküne kadar oynadı. Holosko her zaman faydalı adam. Oynatmayıp kulübede de oturtsan sesini çıkarmaz, tam bir profesyonel. Oynadığı zaman da iyi niyetle elinden geleni yapan bir oyuncu. Ama Beşiktaş seyircisi haftalar önce yanlış adrese gitti. Fatih Tekke de olmayınca dün Beşiktaş sahaya santrforsuz çıktı. Bunun da sorumlusu Schuster’dir kimse değil.
Faul makinesi gibi!
Marco, eskisi gibi değil. Çok adam kaçırıyor ve kaçırdıktan sonra hatasını örtmek için hemen taktik faul yapıyor. Marco sanki ‘faul makinesi’ gibi oynuyor. Dün dikkatimi çekti, 50 ile 53 arası üst üste 3 tane kasıtlı faul yaptı ama hakem uyanamadı. Barajlar bozuldu, toplar oradan döndü, hakem seyretti. Hakemi aldatmaya yönelen Bursalı oyuncuya seyirci tepki gösterdi ama Volkan Şen’in faulünde abartan İbrahim Üzülmez’i ‘Deli İbrahim’ diye taltif etti. Hakemler bir şeye dikkat edecekler. İki çabuk oyuncunun mücadelesi ile bir ağır bir çabuk oyuncunun mücadelesi farklıdır. Onun için de iki çabuk oyuncunun mücadelesini daha yakından takip edeceksin. Hele bunlardan birisinin kafasında hep faul kazandırmak varsa.
Dünkü maç şunu gösterdi. Bursa bu sene bu kafayla şampiyon olamaz ama ligi ilk 5’te bitirmeye uğraşmalı. Beşiktaş da artık bu maçtan sonra lig sonuna kadar şampiyonluk potasında olacağını gösterdi.
Yazarın Tüm Yazıları