Bu stattan çıkış yok!

Gelişmiş ülkelerde, mesela İngiltere'de, Fransa'da, bir yerleşim merkezi kurulurken, oraya metroyu, yolu, suyu, elektriği götürüyorlar, sonra da diyorlar ki, ‘‘Gelin beyler. Buraya evinizi artık yapabilirsiniz.’’ Bizde de, önce evi yapıyorlar, sonra da bağırıyorlar, ‘‘Bana su getir, elektrik getir, yol getir’’ diye...

Maçın başlamasına 28 dakika kala Hürriyet Gazetesi'nden çıktım. Çünkü, ne kadar geç çıkarsam o kadar erken gideceğimi zannediyordum. Yanılmamışım, diğer seyircilere göre çok erken gittim. Ama, Diyarbakır'ın attığı golü kaçırdım. Maça girdiğimde dakika 12'yi gösteriyordu. Aslında güzel bir stat. Yalnız dün ağustosun 9'uydu. Eğer, eylülün 9'unda içi kürklü bir gocukla o seyirci bu statta maça gitmezse, yüzde 80'i zaatürre olur. Kale arkalarına mutlak surette tribün yapılmalı veya oraya bir inşaat çıkılmalı. Hadi, diyelim ki, yolları halledemediler, halledemezlerde... Çünkü, bu stadın en az iki çıkışını TEM'e ve arka tarafına ana yollara yonca yaprağı biçiminde direkt çıkışlarla bağlayamazsanız, işi halledemezsiniz. İstediğiniz kadar otopark yapın.

İşin başka ilginç bir yönü daha var. Her gelen arabadan 5 milyon otopark parası alıyorlar. Tam tersini yapmalılar. Her giren arabaya 10 milyon vermeleri gerekir, ‘Allah razı olsun. Bu kadar yol geldiniz, cefa çektiniz’ diye. Aslında G.Saray seyircisi akıllı. Tribünde bağırıyordu, ‘‘Burdan çıkış yok. Burası Sami Yen’’ diye. Hakikaten bu stattan çıkış yok, ama trafik olarak!

Bülent banko oynamalı

Net gözüken o ki, bu stattan çok futbol takımı puan ve puanlar alarak, elini kolunu sallaya sallaya çıkacak. Bülent girene kadar, Galatasaray defansı TEM Otobanı gibi. Diyarbakır ilk yarıyı 5-0 bitirir, ikinci devreyi oynamazdı. Ama bir tane atabildiler. Bülent, bu Galatasaray takımında banko oynar. Ama, elini kolunu kaldırır, ona buna itiraz eder, kendi futbolcularını ve rakiplerini fırçalarsa oyundan atılır mı? Onu bilemem. Çünkü hakemler bu yıl, ‘‘Niye rakibe sarı kart göstermedin?’’ diyenlere sarı kart gösterecekler. Nitekim Hamza Mısır da bunu uyguladı. Söyleyene yapıştırdı.

Işık var ama...

Galatasaray kötü oynamadı! Çok kötü oynadı. Işık var mı? Eğer Fatih, oyuncuları yerli yerinde oynatırsa, olabilir. Mesela sağ dışta oynayan Prates var. Mutlak arkasına bir tampon koyacaksın. Koymazsan, orası yolgeçen hanı olur. İleride Berkant, Hakan Şükür, Hasan Şaş, gidiyorlar rakip defansın kucağına oturuyorlar, neredeyse önlerinde bir kahve ile çay eksik. Rakip defans da zaten onları öyle kabul ediyor. Hep böyle devam edin, diye. Hakan Ünsal tarafı da sağ taraf gibi oldu. Ama diyelim ki, bu ilk maç. Bir gün önceki Beşiktaş'a bakıyorum. Siyah beyazlılar zor bir takım. Ama, sarı kırmızılılar dün bana kolay gözüktü.

Hamza Mısır'ın, futbolcuların top atacakları açının içine girmemesi lazım. En az beş yerde onları rahatsız etti.

Not: Rakipler yüzde 5 payı kullanırlarsa, yani 4 bin Fenerli, Beşiktaşlı, Trabzonlu bu stada gelirse, güvenlik nasıl sağlanacak? Birileri bunu bana anlatabilir mi?
Yazarın Tüm Yazıları