Skora aldanmayın

LUCESCU ve Beşiktaş Yönetim Kurulu, Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanıyor. Yeni transferler var.

Özellikle Ahmed Hassan, Okan ve Sinan, deve dişi gibi ağır transferler. Peki, Beşiktaş kadrosu ne olacak? Bakın, ilk 11'i demiyorum, kadrodan bahsediyorum.Lucescu, dün sahaya sürdüğü ilk 11'le bu şansı futbolcularına tanıdı. Yani dedi ki, ‘‘Buyrun kardeşim. Eğer iyi oyuncuysanız, oynayın. Önce kadroya girin, sonra ilk 11'e...’’

Multzescu,
Beşiktaş'ı iyi çözmüş.Zago, Ronaldo, hatta hatta Cordoba, oyun kurucu futbolcular. İlerde onlara baskı yaparak, siyah beyazlıların etkili top çıkarmasını engellediler. Giunti, Tayfur, hatta Pancu, oyun zorlaştığı zaman sazı eline alıp yön değiştirecek kapasitede futbolcu değiller. Bunlara, oyuna sonradan giren Yasin'i de ekleyebilirsiniz. O zaman iş bir tek Tümer'e kalıyor. O da orta alanda değil, ileride.

A.Dursun voleybolcu gibi

Ahmet Dursun,
bildiğiniz gibi. Önce voleybolcu, sonra futbolcu. İki senedir ellerini kullandığı kadar ayaklarını kullansaydı, Milli Takım'da kesin oynardı. Ama ne yazık ki, Beşiktaş maçlarını Voleybol Milli Takımı Teknik Direktörü izlemiyor. İzlese oraya alır.

Yasin'e soruyorum, ‘‘Oynadığın ilk günden bugüne kadar, futbolunda hiç gelişme oldu mu? Pas atmanda, şut atmanda, oyuna girmende, oyundan çıkmanda.’’ Hiç sordun mu, kendine? Eğer böyle devam edersen, kesin olarak sen de çok kısa zamanda kenara gelirsin.

Pancu, eski Pancu değil. Şu ana kadar da çok şeylerle, çok sebeplerle Beşiktaşlılar ve Pancu, karşılıklı birbirlerini aldatıyorlar. Eğer böyle devam ederse, kadroya girmekte zorlanır. Sakın ola ki, skora bakıp da, ‘‘Beşiktaş süperdi, Samsunspor kötüydü’’ demeyin. Aynı skorla maçı Samsun da kazanabilirdi.

A.Hassan ve Sinan banko

İki takımın oyununa ve mücadelesine göre de bence, bu maçın berabere bitmesi gerekirdi. Ama, kadro farklılığı ve kalitesinin üzerine bir de büyük takım psikolojisi eklenince, ortaya bu sonuç çıktı.

Dün gece net iki şey vardı... Ahmed Hassan, bu sene Beşiktaş 11'inde bir adet formayı tapuladı. Bu Sinan, bu Ahmet Dursun, bu Pancu ve bu İlhan'ın yerine banko oynar. Bir başka gerçek de, sakat olmayan, hafif kımıldayan, biraz yürüyen Sergen de, kesin ilk 11'de olur.İsmet Arzuman, özellikle avantaj uygulayarak, tempoyu kesmemeye gayret etti. Yedek kulübesinin yanında 90 dakika ayakta bekleyen polisler ile, kale arkasında hazırolda, ellerinde kalkanlarla ayakta bekleyen askerler, bir futbol maçı için kötü görüntülerdi.
Yazarın Tüm Yazıları