Silvio Berlusconi nikáh şahidi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Silvio Berlusconi nikáh şahidi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2003 01:41

İtalya Başbakanı ve AB Dönem Başkanı Silvio Berlusconi'nin oğlu Bilal Erdoğan'ın nikáh törenine katılacağını söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘‘Kendisi şahitlerimizden olacak ve nikáhtan sonra dar çerçevede bir araya geleceğiz’’ dedi.

Başbakan Recep tayyip Erdoğan, ikamet ettiği Emniyet Mahallesi'ndeki konutuna yaklaşık 250 metre uzaktaki Polisevleri Camii'ne cuma namazı kılmak için yürüyerek gitti. Camiden çıkışında oğlunun nikáhıyla ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan, İtalya Başbakanı Berlusconi'nin düğüne katılıp katılmayacağıyla ilgili bir soruya ‘‘Sayın Berlusconi'ye Bilal'in düğününden bahsettim ve davet ettim. O da programını değiştirdi ve gelmeyi kabul etti’’ dedi. Erdoğan, düğüne Berlusconi dışında yabancı konuk gelmeyeceğini de belirtti. Erdoğan ve Berlusconi, nikáh sonrası Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya gelecekler ve baş başa yemek yiyecekler. Berlusconi daha sonra Türkiye'den ayrılacak.

NİKAHÁ 4 ŞAHİT

Erdoğan, nikáh şahidi olarak Berlusconi'nin yanı sıra TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve AKP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş'ın da nikáh şahidi adayları arasında yer aldığını söyledi. Erdoğan nikáhı kimin kıyacağını ise ‘‘Bugün karar vereceğiz’’ dedi. Başbakan, gazetecilerin ‘‘Burak'ta mı daha çok heyecanlandınız, Bilal'de mi?’’ sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

AİLECE HEYECANLIYIZ

‘‘Çocuklarımızın hepsiyle de aynı heyecanı yaşıyoruz. Bir farklılık var. O zaman farklı bir dönemdeydik. Bugün tabii üzerimizde Başbakanlık görevi var. Bunun getirdiği farklı bir atmosfer var. Bundan dolayı değişiklik oluyor, ama evlatlarımızın hepsi de aynı heyecanı bize verecek. Onun için böyle bir ayrılık söz konusu değil. Aynı heyecanı ailece yaşıyoruz. Temennimiz gelecekleri mutlu bir şekilde devam etsin. Asıl heyecan onların mutluluklarının devamıyla mümkündür.’’

Bu arada Bilal Erdoğan'la Reyyan Uzuner'in nikáh şahitlerinin 4 kişi ve içlerinden birinin yabancı uyruklu olmasının hiçbir yasal sakıncası bulunmadığı bildirildi.

Yine şarkı söyleyecek mi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın nikahına davetli olan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, en son geçen haziran ayında katıldığı bir düğünde hem şahitlik yapmış, hem de şarkı söylemişti. Çok eski bir dostu olan Cesare Lampronti'nin düğününde şahitlik yapan Berlusconi ‘‘Sensiz gündüzler boş, geceler hüzünlü. Sensiz zaman sıkıcı ve dünya yok’’ adlı şarkıyı söylemişti. Şimdi Berlusconi'nin Erdoğanlar'ın düğününde de hem şahitlik yapıp hem de mikrofonu eline alıp almayacağı merakla bekleniyor.

Bu arada Berlusconi'nin nikáh töreninde kırdığı bir pot da basına konu olmuştu. Nikáhı kıyan belediye başkanının ‘‘Bu şahitliğin ne kadar önemli olduğunun farkında mısınız?’’ sözleri üzerine Berlusconi'nin bir süre duraladıktan sonra ‘‘hayır’’ yanıtını vermesi eleştirilmişti.

Nikah şahitliği yaptıktan sonra bir de şarkı söyleyen Berlusconi'nin bu neşeli tavrı İtalyan basını tarafından, Avrupa Birliği medyasına verilmiş bir yanıt olarak değerlendirildi. Geçen 1 Temmuz’da AB dönem başkanlığını üstlenmeden önce Berlusconi'nin düğünde şarkı söylemesi, ‘‘Bu adam Avrupa'nın dönem başkanı olamaz’’ şeklinde yorumların yer aldığı Avrupa medyasına bir meydan okuma olarak değerlendirilmişti.

Yılın nikáhını AA görüntüleyecek

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal ile gelini Reyyan Uzuner'in nikah törenlerini sadece Anadolu Ajansı (AA) görüntüleyecek. Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde pazar günü yapılacak nikáha foto muhabiri ve kameraman alınmayacağı, sadece AA'nın fotoğraf çekmesine izin verileceği bildirildi. Başlangıçta AA gibi yine sadece TRT'nin çekim yapması kararlaştırılırken, daha sonra bundan vazgeçildiği ve nikáhın özel bir şirket aracılığıyla kameraya aldırılacağı öğrenildi. Erdoğan Ailesi'nden verilen bilgiye göre gelin ve damat, nikáh töreninden önce birlikte nikáh salonunun dışında bekletilecek kameraman ve fotoğrafçılara poz verecekler. AA'nın çekeceği nikáh fotoğrafları da daha sonra gazetelere servis yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!