Damadın yaşı küçük ama zevki gelişmiş

Güncelleme Tarihi:

Damadın yaşı küçük ama zevki gelişmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2003 02:18

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 yaşındaki oğlu Bilal'le 17 yaşındaki müstakbel eşi Reyyan Uzuner'in nişan yüzüklerini Kapalıçarşı'nın tanınmış kuyumcuları değerlendirdi.

En ünlü ustalardan Avedis Gebenlioğlu, ‘‘Halk işi bir yüzük, ama işçilik ve estetik çok iyi. Damat adayının yaşı küçük, ama hayli zevkliymiş’’ dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal ile pazar günü evlendireceği müstakbel gelini 17 yaşındaki Reyyan Uzuner'e taktığı yüzüğün üzerinde çiftin isimlerinin başharfleri yer alıyor. R ve B harflerinin iç içe geçirilerek altın üzerine pırlantayla işlendiği nişan yüzüğü, kuyumcular tarafından ‘‘Ismarlama yaptırılmış. Çok pahalı değil, halk yüzüğü, ama zevkli’’ olarak değerlendirildi. Kapalıçarşı'nın 42 yıllık ‘‘sadekár’’ı (mücevher tasarımcısı) Avedis Gebenlioğlu, fotoğrafını incelediği yüzük hakkında şu tahminlerde bulundu:

‘‘Yaklaşık 0.70 kırat pırlanta ve 4-5 gram altın kullanılmış. İnce bir işçiliği var. Sanırım üç günde tamamlanmıştır. İşçilik dahil 500 ile 650 milyona mal olmuştur. En fazla 1 milyar liraya almışlardır. Gençlerin isimlerinin başharfleri zarif bir işçilik ve estetik verilerek yüzüğe konulmuş. Damat adayının yaşı küçük, ama demek ki zevki iyiymiş.’’

Nikáhta toplam 4 bin polis görev yapacak

Lütfü Kırdar Kongre Sarayı'nda pazar günü yapılacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın nikáhı için İstanbul polisi alarma geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, güvenlik önlemleri için 2500 polis görevlendirildi. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nce görevlendirilen polisler ve bakan korumaları ile bu sayının 4 bine ulaşacağı tahmin ediliyor. Nikáh günü uygulanacak güvenlik önlemleri şöyle:

Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'na giden bütün yollar trafiğe kapatılacak.

Trafiğe kapatılan bölümlerde hem yaya girişlerinde hem de araç girişlerinde arama noktaları düzünlenecek.

Nikáha otomobille gelen konuklar, arama noktalarından geçirilecek ve kendilerine güvenlik numaraları verilecek. Otoparka, bakan, milletvekili, üst düzey bürokratlar ve işadamlarına ait sadece 800 otomobil alınacak.

Nikáh süresince, Kongre Sarayı çevresinde 4 ambulans ve tam takım bir itfaiye ekibi bekletilecek.

Misafir girişleri tek kapıdan yapılacak. Konuklar X-Ray cihazından geçirilerek içeri alınacak. Milletvekili, bakan, polis ve asker de olsa kimsenin silahla içeri girmesine izin verilmeyecek.

Güvenlik çemberi, dış güvenlik çemberi, iç güvenlik çemberi ve yakın güvenlik çemberi şeklinde 3'e ayrılacak.

Çevredeki binalara ve salon içinde belirlenen kritik noktalara keskin nişancılar yerleştirilecek.

Nikáha çarşafla gelmesi beklenen davetliler, canlı bomba ihtimaline karşı, kadın polisler tarafından arama noktalarında dedektörlerle, gerekirse elle aranacak.

Nikáhı izleyen gazeteciler akredite edilecek ve misafirlerden farklı bir kapıdan içeriye alınacak.

Kongre Sarayı'nda görev yapan polisler sivil olacak ve telsizlerini kulaklık takarak kullanacak.

Nikáhtan önce bomba uzmanları ve özel yetiştirilmiş köpekler, bomba araması yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!