Kız evinde nikah telaşı

Güncelleme Tarihi:

Kız evinde nikah telaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2003 01:40

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın Reyyan Uzuner'le evliliğine 5 gün kala, kız ve oğlan evinde nikáh telaşı başladı. Geçen cumartesi günü müstakbel eşi Reyyan Uzuner'i Fatih Kıztaşı'ndaki evlerinde ziyaret eden Bilal Erdoğan, dün de eve yeniden gelerek hazırlıkları gördü.

Bilal Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait opel marka 34 BH 415 plakalı bir otomobille, iki koruma eşliğinde saat 14.45'te nişanlısı Reyyan Uzuner'in evine geldi. Apartmanın ziline basarak bir süre bekleyen Bilal Erdoğan, kapının açılmasıyla içeriye girdi. Üzerinde blucin pantolon, kahverengi çizgili mavi renkli spor bir gömlek bulunan oğul Erdoğan, ziyarete eli boş geldi. Bilal Erdoğan, eve girişi sırasında gazeteciler fotoğraf çekerken, yüzünü objektiflere hiç dönmedi, soruları da yanıtsız bıraktı. Müstakbel kayınvalide Reyhan Uzuner'in evde olmaması nedeniyle Bilal Erdoğan'dan 5 dakika sonra eve müstakbel kayınpeder Orhan Uzuner geldi. Orhan Uzuner, evden yeniden dışarıya çıkarak damadına ikram etmek için elinde bir karpuzla eve döndü. Aynı dakikalarda gelinin anneannesi Mukaddes Hanım da eve gelerek aile toplantısında yerini aldı. Evden saat 16.05'te güler yüzle ayrılan Bilal Erdoğan, gazetecilerin sorularını yine yanıtsız bıraktı.

Bilal Erdoğan'ın ziyaretinde evde bulunamayan Reyyan Uzuner'in annesi Reyhan Uzuner, bir kadın arkadaşıyla saat 11.00'de evden dışarı çıktı. Kayınvalide Reyhan Uzuner, gazetecilerin sorularına, ‘‘Şimdiye kadar olan her şey gazetelerde yayınlandı. Söyleyeceğim bir şey yok. Başbakanlık basın bürosundan bilgi alabilirsiniz’’ yanıtını verdi.

OĞLAN EVİ NE ALEMDE

Bilal Erdoğan'ın Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinde de nikah telaşı yaşanıyor. Komşular ve çevredeki esnaf, tek tek nikaha davet edilmesine rağmen, kimsenin küstürülmemesi için, davetli listesi sürekli kontrol ediliyor. Lütfü Kırdar Kongre Sarayı Rumeli Salonu'nda yapılacak nikah töreninde davetli sayısının 7 bini aşacağını öğrenen bazı semt sakinleri, ‘‘Gitsek belki bir çeyrek altın takarız, ancak o kalabalıkta bunu yapabileceğimiz bile şüpheli. En güzeli, daha sonra evlerine bir hediye alıp gitmek olabilir. Damat da zaten çok mütevazı ve iyi bir insan. Bu, büyük küçük, zengin fakir hepimizi davet etmesinden belli. Bir şekilde biz de üzerimize düşeni yaparız’’ diye konuşuyorlar.

Gazetecilere su yok!..

Gazeteciler, bir ara kapıyı açık buldukları bir anda, müstakbel geline ulaşmak için Reyyan Uzuner'in bulunduğu kata çıktılar ve kapıdan ‘‘Başbakan'ın gelini olacaksınız, bir bardak suyunuzu içelim’’ talebinde bulundular. Ama içeriden yanıt gelmedi. Bazı semt sakinleri, geline yaklaşık bir hafta önce bir kargo firması tarafından büyük bir çeyiz sandığı geldiğini söylediler.

Babasının nazlı kızı

İzmitli mühendis Orhan Uzuner'in kızı Reyyan Uzuner'i, okuduğu Gaziosmanpaşa'daki Şefkat Koleji'ne her sabah kendi otomobiliyle götürüp getirdiği, üzerine çok titrediği, öğretmenlerinden dersleri ve sosyal aktiviteleri hakkında sürekli bilgi aldığı öğrenildi. Liseyi evlilik dolayısıyla ikinci sınıfta bırakarak tasdikname alan ve evlendikten sonra eğitimini ABD'de sürdürecek olan Reyyan Uzuner için öğretmenleri, ‘‘Çalışkan, sınıfın başarılı öğrencileri arasındaydı. Hepimiz onu çok seviyorduk. Burada tahsilini sürdürmesini isterdik, ama onun mutluluğu daha önemli’’ dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!