Şenol geç kaldı

ESKİŞEHİRSPOR takım olarak düzgün defans yapınca, Trabzonspor’u kilitledi. Peki Trabzon oyunu kenarlara açtı mı? Açamadı.

Haberin Devamı

Açabilir miydi? Açardı. Şenol Güneş, Engin’de fazla ısrar etti. Bu oyuncu iyi bir kumaş ama çok zaman kafasının dikine hareket ediyor. Yapı itibariyle de rahat futbol oynamak isteyen bir oyuncu. Ama Engin’in haklı olduğu bir yön var. Ona yardım eden az oyuncu var. Hatta yok.
Şenol Güneş’in  Alanzinho’yu bu tip maçlarda daha erken oyuna alması lazım. Burak-Umut ikilisi, bu tarz defans yapan takımlara karşı biraz fazla kaçıyor. Ne yapacaksın? Oyunu kenara açacaksın. Kimle açarsın? Yattara gibi oyuncuyla. Kimle sıkıştırırsın? Umut’la Burak beraber olduğu zaman. Nitekim, Şenol doğruyu 70’ten sonra bulmayabaşladı. Ama süre kısaldı.
Tek hata oyuna tesir etti
Eskişehirspor çok fazla bir şey yapamazdı. Yapabileceğinin en iyisini yaptı. Maçı alır mıydı? Alabilirdi. Trabzon, öne geçerse istediğini rakibe kabul ettirebiliyor. Ama geçemezse de zaman ilerledikçe sabun gibi eriyor.
Maçın hakemi tek büyük hata yaptı. O da neticeye tesir etti. Engin’e yapılan hareket hem penaltıydı, hem sarı kartlıktı. Neden çözemedi derseniz, futbol oyun kurallarını bilmekle futbolu bilmek farklı farklı şeyler. Ondan çözemedi.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Trabzon berabere gittiği anlarda bile oyun disiplininden kopmadı.

BEĞENMEDİM

Trabzonlu bazı oyuncular daha fazlasını verebilirlerdi.

DİKKAT

Engin, Şenol’un kendisine verdiği fırsatı elinin tersiyle itmesin.

Yazarın Tüm Yazıları