Pedofili seri katil sivil kuşatma ile yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Pedofili seri katil sivil kuşatma ile yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2010 00:00

Konya, 19 Haziran 2006’da Emine Dudu’nun (10) kaybolmasının ardından ikinci kez sarsıldı. Erafta, olayın organ mafyasının işi olduğuna dair iddialar dolaşıyordu. Beş yıl önce kaybolan Ebru Çiftçi ’den (11) de haber alınmamıştı.

Asayiş Şubesi Müdürü Ercan Taştekin, duruma el koydu, Cinayet Bürosu alarma geçti. Kayıp kız çocukları ve failler bulunacaktı. Cinayet Bürosu, pedofili katili yakalamak için gece gündüz çalışmaya, yıllık izne çıkmamaya karar verdi. Sürekli beyin fırtınası yaptılar. Alternatifin çok olduğu çalışmaları tercih ettiler. Zahmetli yoldu ama sonuç ihtimali çoktu. Önyargıları bir tarafa bırakıp detaylı çalıştılar.

Her saniyesi takip edildi

Kayıp kız çocukların aileleriyle sık sık görüşüldü, çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Şüpheliler, rencide edilmeden araştırıldı. Pedofili hakkında üniversitelerdeki uzmanlara, bilimsel makalelere başvuruldu, katilin psikolojisi ortaya çıkarılmaya çalışıldı. Polis, bu seri katilin çift kişilikli olduğunu düşünüyordu. Her yer, şüpheliler arandı ama sonuç alınamadı. Derken bir öğrenci, olay günü Fen Lisesi girişinde park etmiş beyaz bir minibüsle yanında bekleyen bir erkek gördüğünü söyledi. Ama Konya’da 10 bin beyaz minibüs vardı. Polis arşivinden çocuklara cinsel tacizde bulunan 125 kişi tespit edildi, çocuklara tecavüz eden 75’inin dosyası ayrıldı. Sırada hepsine tek tek ulaşmak vardı. Listedeki Ali Kemal Tufan, birinci dereceden şüpheliydi. Üstelik beyaz minibüsü de vardı.

Ali Kemal, aralıksız takip edildi. 30 sivil polis, Sanayi Sitesi’ndeki torna atölyesini çeşitli rollerle ziyaret etti. 10 Temmuz itibariyle hayatının her saniyesinden polisin haberi vardı. 13 Temmuz’u 14 Temmuz’a bağlayan gece yarısı “Bir konuda görüşmek için” Cinayet Masası’na götürülmek üzere evinden alındığında itiraz etmedi. Yol boyunca polis memurlarına hiçbir şey sormadı. Cinayet Bürosu Amiri Ertuğrul Güler, “Hakkında araştırma var ama ne olduğunu anlatmayayım” deyince Ali Kemal Tufan, ilk ipucunu verdi: “2004’te de aynı iftiraya maruz kalmıştım.”

Cenazesinde 5 kişi vardı

Sabaha karşı Tufan sorgu odasına alındı. İki sigarayı ardarda içtikten sonra “Her şeyi anlatacağım” dedi. Ebru, Emine Dudu ve G.’ ye yaptıklarını, 2003’te 13 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiğini itiraf etti. Kimsenin şikâyetçi olmadığını ekledi. Sıra kızları gömdüğü yeri göstermeye geldi. Sabaha karşı saat 04.30’da taş ocaklarına gidildi. Ali Kemal ağlıyordu. Kız babası olan polislerin uzaklaşmasını istedi. Kızların gömülü olduğu yerleri 500 metre uzaktan işaret etti. Ebru’nun iskeleti ile Emine’nin kısmen yanmış cesedi çıkarıldı. Ali Kemal, “Bu bir vahşet, kendimden nefret ediyorum. Ölmek istiyorum, rezil oldum!” dedi. 14 Temmuz’da çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Tek kişilik hücresinde, 16 Temmuz Pazar akşamı kendini asarak intihar etti. Okul önlerinde öğrenci avına çıkan pedofil seri katil ölmüştü. Cenazesi, köyüne götürüldü. Cenaze namazını 5 kişi kıldı. Adli Tıp Kurumu’na gönderilen cesetlerin Emine Dudu ve Ebru Çiftçi’ye ait olduğu DNA analiziyle kesinleşti.

İşte Ali Kemal ve üç kurbanı
/images/100/0x0/55eb5a4bf018fbb8f8bbaff0


KOMŞU kızı Ebru Çiftçi, 24 Eylül 2001’de okuldan dönerken Ali Kemal Amca’sıyla karşılaştı. Minibüsüne bindi. Şehrin dışındaki taş ocaklarına geldiler. Ali Kemal, Ebru’ya tecavüz etti. İpi boynuna geçirdi, boğarak öldürdü. Küçük kızı çöplerin altına gömdü, üstünü taşlarla örttü. Eve döndü, komşusunun acısına ortak oldu. Hatta Ebru’nun abisi Tunahan’a, kendi atölyesinde iş teklif etti.

Küçük G. annesi ve beş kardeşiyle yoksulluk içinde yaşıyordu. 2004 Haziran’ında çeşmeye giderken beyaz minibüs onu izliyordu. Ali Kemal, G.’ye sağlık ocağını sordu. Minibüse binip göstermesini istedi. Ali Kemal, G.’yi ıssız bir araziye götürdü. Tecavüz etti. Bu kez öldürmedi. Annesi, kızının anlattıklarından sonra şikâyetçi oldu. Yakalanan Ali Kemal, delil yetersizliğinden bırakıldı.

Karne hediyesi ‘ölüm’

Emine Dudu (10), 19 Haziran 2006’da kayboldu. Karnesini alıp eve dönerken Ali Kemal amcası, “Karnene bakayım” dedi. Dondurma teklifini kabul edip minibüse bindi. Ali Kemal, kızı, Ebru’yu da öldürdüğü çöplüğe götürdü. Tecavüz etti, hortumla boğup yaktı. Üzerini taşla örttü.

- BİTTİ -
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!