Öldürülmeden önce tecavüze uğramışlar

Güncelleme Tarihi:

Öldürülmeden önce tecavüze uğramışlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2010 10:54

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesinde yaşayan anne ve 4 çocuğunun öldürülmesiyle ilgili yapılan ilk incelemede, kız çocuklarından Pınar ve Fatma'nın öldürülmeden önce tecavüze uğradığı belirlendi.

Haberin Devamı

VAN ERCİŞ'TE VAHŞET

Alınan bilgiye göre, beldeye bağlı Yeni Mahalle Yavuz Sultan Selim Caddesi 30. Sokak'taki tek katlı evde ölü bulunan anne Saide (43) ile çocukları Sinan (19), Pınar (15), Fatma (7) ve Mevlüt Aslan'ın (5) cenazeleri, Cumhuriyet savcısı ve Erciş Devlet Hastanesi doktorları tarafından incelendi.

Yapılan ilk incelemede, önceki gece uyudukları sırada eve giren ve kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin taş ve bıçak darbeleriyle öldürdüğü saptanan 5 kişiden Pınar ve Fatma'nın, öldürülmeden önce tecavüze uğradığı tespit edildi.

Tecavüz bulgusu üzerine, savcılık ve güvenlik güçlerinin de soruşturmayı bu yönde derinleştirdiği bildirildi.

Bu arada, Erciş Devlet Hastanesi'ndeki ilk incelemenin ardından otopsi için Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na gönderilen cenazeler, savcı ve adli tıp doktoru tarafından otopsiye alındı.

Cenazelerin, otopsinin tamamlanmasının ardından beldeye bağlı Kırkdeğirmen köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI: HIRSIZLIK OLAYINA DA OLABİLİR

Öldürülen anne Saide Aslan ve 4 çocuğunun Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopsileri halen devam ederken, yaklaşık 50 kadar yakını da cenazeleri almak üzere hastane önünde bekliyor.

Çelebibağ Beldesi Belediye Başkanı BDP'li Veysel Keser de hastane önüne gelerek vahşet kurbanlarının yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Gazetecilere açıklama da yapan Belediye Başkanı Keser şunları söyledi:

“Evde yapılan arama ve incelemelerde bize 4 bin 600 TL bozuk para bulunduğu söylendi. Aile yoksul. Ayrıca 3 ay önce İlçenin Kırkdeğirmen Köyü’nden göç ederek beldeye yerleşmiş. Özürlü olan Sinan’ın dilencilik yaptığı belirtiliyor. Bu yüzden hırsızlık üzerinde de durulabilir. Zaten Erciş İlçesi’nde bu olayla ilgili hırsızlık kaydı bulunan bazı kişilerin alındığı da söylendi. Bize gelen bilgilere göre kızlara yönelik bir tecavüz olmadığı söyleniyor. Ancak ben halen otopsi raporuna bakamadım. Olay adi bir hırsızlık olayı da olabilir.”

Katliamın yapıldığı evde dün gece bir çuval dolusu bozuk para bulunmuş ve bu paralar, 2 asker tarafından güçlükle taşınarak askeri araca yüklenmişti. Öldürülen özürlü Sinan Aslan’ın da dilencilik yaptığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

TIRNAKLARINDA DOKU ÖRNEKLERİ

Bu arada, 14 yaşındaki Pınar ile 7 yaşındaki kardeşi Fatma’nın tırnaklarında doku izlerine rastlanıldığı, bu dokuların incelenmek üzere Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtildi.

Cenazelerin toprağa verileceği Kırkdeğirmen Köyü’ünde ise yas var. Anne ve 4 çocuğunun gömülecekleri mezarlar hazırlanıp cenazelerin gelmesi beklenirken, köy meydanına da taziye çadırı kuruldu. Köylüler, Burhan Aslan’ın ağabeyi ölünce nikahsız evlendiği Makbule Aslan’a taziyelerini bildiriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!