Bilal'e de kokteyl yok

Güncelleme Tarihi:

Bilale de kokteyl yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2003 01:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın Reyyan Uzuner ile evlenmesine 10 gün kala hazırlıklar da büyük ölçüde tamamlandı. Erdoğan’ın, siyasi yasaklı iken evlendirdiği büyük oğlu Ahmet Burak'ın nikahında olduğu gibi, bu nikahta da davetliler töreni ayakta izleyecek. Konuklara yemek veya kokteyl verilmeyecek.

Bilal Erdoğan'la Reyhan Uzuner'in nikah öncesi basına duyurulmadan geçtiğimiz pazar günü Çatalca'da gizlice yapılan nişan töreni, evlilik hazırlığın en önemli halkası oldu. Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi'nin yazarlarından Emin Pazarcı'nın dünkü yazısına göre ‘‘nişan’’ın perde arkası şöyle gelişti:

OĞLUMA KIZ ARIYORUM

Evlilikte ilk adım, oğlunun evlilik çağına geldiğini gören Emine Erdoğan tarafından atıldı ve dostlarına Bilal için kız aradığını söyledi. AKP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın eşi Meliha Hanım da İzmitli mühendis Orhan Uzuner ile avukat eşi Reyhan Hanım'ın kızları Reyyan'ı tavsiye etti. Başbakanın kızları Esra ve Sümeyye de 18 yaşındaki gelin adayı Reyyan'ı, okuduğu ve İstanbul'un orta sınıf muhfazakar ailelerinin kızlarını gönderdiği Şefkat Koleji'ne giderek, gördüler. Başbakanın kızları, gelin için ilk ‘‘olur’’u verdikten sonra, Emine hanım da gelini gördü ve beğendi. Daha sonra Bilal Erdoğan hayat arkadaşını gördü ve ‘‘tamam’’ dedi.

ÇİFTLİKTE NİŞAN

Nişan da geçtiğimiz pazar günü 100 dolayında seçkin davetlinin katıldığı Yalçıntaş ailesinin Çatalca'daki çiftliğinde gizlilik içinde yapıldı. Nişanın yapıldığı saatlerde Başbakan Gaziantep'teki toplu bir nikahta bulundu. Törene gelinin babası da katılmadı. Saat 13.00'de öğle yemeği yenildi, akşama doğru davetliler ayrıldı. Bilal Erdoğan çiflikte kısa bir süre kaldı. Yüzüklerin takılıp törenin bitmesinden sonra da ayrıldı. Kutlamalar ve eğlence kadın kadına yapıldı. Reyyan Uzuner'in son derece güzel şiir okuması ve yazabilmesi, Tayyip Erdoğan'ın çok hoşuna gitti. Bilal Erdoğan ABD'de okuyor. Genç çift nikahtan sonra Amerika'ya uçacak ve oraya yerleşecek. Belki küçük gelin Reyyan da tahsiline ABD'de devam edecek.

Nikahın yapılacağı Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'ndaki Rumeli Salonu, ölü sezon sayıldığı için yüzde 30 indirimle 7 bin dolara (yaklaşık 10 milyar lira) kiralandı. Salona 7 bine yakın davetlinin katılması bekleniyor. Salonda davetliler ayakta törene izleyecek. Törende yemek ya da kokteyl verilmeyecek.

ERBAKAN ÇAĞRILMAYACAK

Ebru ve hat sanatçılarına yaptırılan davetiyeler, bir yandan sahiplerine ulaştırılırken, Erdoğan ailesi de, davetli listesi üzerinde titizlikle çalışmasını sürdürüyor. SP lideri Necmettin Erbakan, oğlu Fatih Erbakan'ı 23 Şubata Çırağan Sarayı'nda evlendirirken Tayyip Erdoğan'ı çağırmadığı için Erbakan da bu nikaha henüz davet edilmiş değil. Törene davet edilenler arasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile politika, iş, sanat dünyasından tanınmış isimler bulunuyor.

Gelin adayı Reyhan, Şefkat Koleji 2. sınıf öğrencisi

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal'in nişanlısı Reyyan Uzuner, lise ikinci sınıf öğrencisi. 18 yaşına yeni girecek olan Reyyan Uzuner, broşürlerinde ‘‘Ruh ve beden sağlığı yerinde, milli, ahlaki değerleri özümsemiş ufku geniş nesiller yetiştirmek gayesinde bir okul’’ diye yazılan Gaziosmanpaşa'daki Şefkat Koleji 2'nci sınıf öğrencisi. Ancak Reyyan Bilal Erdoğan ile birlikteliği gündeme gelince geçtiğimiz ay okuldan tasdiknamesini aldı. Şevkat Koleji muhafazakár ailelerin çocuklarının sınavsız girip yaklaşık 6 milyar lira civarında bir ücret karşılığında öğrenim gördüğü, başarıları ile tanınan bir okul olarak biliniyor. Yönetim Kurulu başkanlığı'nı Nevin Palancı'nın yaptığı Şefkat Vakfı'na ait Özel Şefkat Eğitim Kurumları bünyesindeki kolejde 135'i kız, 35'i erkek toplam 170 öğrenci öğenim görüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!