Karın estetiğinde önce yağ al sonra ger dönemi

Günümüzde kadın güzelliğini etkileyen en önemli sorunların başında, karın bölgesindeki fazla yağlar, deri dokusunda oluşan sarkmalar, çatlaklar ve bel bölgesindeki kalınlaşmalar geliyor.

Haberin Devamı

Bu sorunu diyetle aşamayanlar da çözüm olarak estetik cerrahların kapısını çalıyor.

Gevşemiş, sarkmış dokuların yarattığı estetik dışı görünüm, pek çok kadını rahatsız ediyor. Ve bu sorunun sadece diyet ve sporla ortadan kaldırılabilmesi de ne yazık ki çoğu zaman mümkün olmuyor.
Bu noktada, sarkmış ve gevşemiş karınların toparlanması amacıyla kullanılan “Lipoabdominoplasti” yöntemi imdada yetişiyor.
Lipoabdominoplasti yönteminin, klasik karın germe ameliyatına göre birçok avantajı var. Bu teknikte klasik karın germeden farklı olarak karın bölgesinde çok geniş diseksiyonlar (doku kaldırma) yapılmıyor.
Operasyon önce karın bölgesinde, geniş bir alanda liposuction’la başlıyor. Ultrasonik aletler kullanılarak, alt karın bölgesinden yapılacak kısa kesilerle göbek deliğinin altından deri ve yüzeysel yağ dokusu çıkarılıyor. Bu sırada ayrılmış liflere benzeyen bir görünüme bürünen karın kasları da sıkılaştırılıp toparlanıyor.

BU YÖNTEMİN AVANTAJI FAZLA

Yöntemin hastalar için avantajlarına gelince: Klasik karın germe yöntemlerine göre ameliyat izi gözle görülür derecede azalıyor.
Hastalar daha kısa sürede iyileşip 2-3 günde işlerine, günlük yaşamlarına dönebiliyor.
Bu yöntemin uygulanmasından sonra hastalarda yara iyileşmesi sorunu ve sıvı birikmesi gibi sorunlar görülmüyor.
İçeriden estetik dikişler yapıldığı için çok büyük izlerle ömür boyu dolaşmak gibi bir sıkıntı yaşanmıyor. Bu yöntemi sigara içenlerde de rahatlıkla uygulamak mümkün oluyor, klasik germedeki gibi büyük doku kaldırma işlemleri yapılmadığından, iyileşme de daha kolay ve hızlı gerçekleşiyor.
Karın bölgesinde bulunan ve kadınlar açısından çok rahatsız edici olan çatlak deri de, sarkıp gevşeyen derinin çıkarılması nedeniyle kayboluyor. Böylece gergin ve genç bir karına kavuşuluyor.
Genç kadınlarda tek başına liposuction yapılabileceği gibi, küçük karın germe operasyonlarına da başvurulabilir. Veya her ikisi birlikte kullanılabilir.
Karnı gevşememiş, doğum yapmamış kadınlarda, radikal bir cerrahi uygulama yerine liposuction ya da hafif germe yeterli olur.

AMELİYAT SONRASI

Haberin Devamı

Ameliyat yaklaşık 3 saat sürer ve ameliyattan sonra dren konularak karın içindeki gereksiz maddelerin dışarı atılması sağlanır.
Operayson sonrası yaklaşık 6 hafta korse takmak gerekir. Bu korse ilk 3 hafta gece-gündüz kullanılır, sadece banyo yaparken çıkarılır.
Ameliyattan sonra çok ani, sert hareketler yapmamak, ağır şeyler kaldırmamak, sigara içmemek, çok fazla kilo alıp vermemek önemlidir.
Germe ameliyatlarından sonra kişinin vücut estetiğini koruması, yapılan işlemin de boşa gitmemesini sağlar.

Yazarın Tüm Yazıları