Haftadan kalanlar...

Çankaya Köşkü’ne daha büyük bir masa gerektiğini yazmıştım, Radikal’deki Gül ve danışmanlarının yuvarlak masa etrafında çekilen fotoğrafı üzerine.

Haberin Devamı

Can Dündar, yayında Gül’ün basın başdanışmanına Ahmet Sever’e sordu bunu. “Fotoğraf çekimi için o masanın etrafında poz verdik. Toplantılarımızı yaptığımız daha büyük bir yuvarlak masamız var” dedi Sever.
? Bizim musluk, elektrik ustaları çok ucuza iş yapıyor. Roma’da yaşayan bir arkadaşım mutfağın tesisatını yenilemeye kalktı. Ustalar işçilik olarak öyle bir fiyat istedi ki, sonunda mutfağı baştan sona yenilemeye karar verdiler. Avrupa’da el emeği müthiş pahalı. Ustalarımızın kıymetini bilelim.
? Gazeteciler istedikleri gibi eleştirir, TRT de buna cevap verir. Kabul! Ama kurumlardan beklenen, köklü geleneklerine uyması, külhanbeyi bir tutum yerine diplomatik bir üslup kullanmasıdır. TRT, açıklamalarında kullandığı üslubuyla bu geleneği yıkmıştır.
? Diyarbakır’da akrabaları tarafından tecavüz edildikten sonra intihara zorlanan 15 yaşındaki Havva’nın hikayesi... Bu ülkede Zülfü Livaneli 10 tane daha Mutluluk yazsa, Abdullah Oğuz 10 tane daha Mutluluk çekse azdır...
? Vergi gelirlerinde ortalama yüzde 10 artış olurken, alkollü içkide vergi yüzde 32.8 oranında artırıldı. Sonra da deniyor ki: “Sahiller neden yaşam tarzlarının tehlike altında olduğunu düşünüyor...” İşte bu yüzde 32.8 zam yüzünden.
? “Küçük Sırlar” liselileri seksi yaptı, Fatmagül tecavüzü övdü, “Öyle Bir Geçer Zaman ki” çocuğa karşı şiddeti öne çıkardı... Her diziye bir kulp bulunur ve RTÜK’e şikayet edilir oldu. Üstelik bunu yapanlar köşe yazarları. Utanmasalar artık yerli dizi çekilmesin diyecekler...

Bir otomobil deneyimi

Haberin Devamı

Auto Show dün başladı, madem 7 Kasım’a kadar otomobille yatıp otomobille kalkacağız ben de bir otomobil deneyimimi aktarayım size...
Infiniti, yeni çıkan M serisinin Avrupa lansmanını Roma’da yaptı bu hafta...İki gün boyunca Roma’da, Infiniti’yle gezdikten sonra üst sınıf otomobillerle ilgili şu sonuca vardım:
? Modern otomobiller kontrolü her gün daha fazla sürücünün elinden alıyor. Bilgisayarlar yönetiyor artık araçları.
? Bu otomobiller artık konuşuyor. Yolda giderken şerit ihlali yaptığında bile uyarıyor sürücüyü.
? Sabit bir hıza ayarlandığında, öndeki araçla mesafeyi hep belli bir seviyede koruyor. Ve öndeki araç durduğunda inanmayacaksınız otomobil kendi kendine duruyor. Hiç frene basmanıza gerek yok.
? Kör nokta olayı bitmiş artık. Sağ veya sol şeritte yandaki araç kör noktaya girdiğinde arabanın içinde ikaz ışığı yanıyor.
? Buna rağmen hâlâ yan şeritteki aracın üzerine giderseniz, direksiyon küçük ama sert bir otomatik hareketle sizi şeridinize yeniden çekiyor.
? Sürücüsüz otomobiller geliyor deniyor ya, Infiniti’yi kullandıktan sonra bunun olacağına kesinlikle inandım artık.

İsimler nerede

Haberin Devamı

Yavuz Donat iki gün boyunca sigara lobisini yazdı.
Amerikan sigara sektörünün 11 milyon iç yazışması içinde Türkiye ile ilgili 50 bin yazışma yer alıyormuş.
San Francisco Üniversitesi Kitaplığı’nda bulunan bu yazışmaların çoğu 1980-1990 yıllarına ait.
Sigara lobisinin Türkiye üzerinde neler yapılması gerektiği, hangi siyasetçi/bürokratlarla ilişkiye geçilmesi üzerine yazışmalar bunlar.
Merakla okudum iki gün boyunca Yavuz Donat’ı...
İfadeler hep şöyle;
“O kadar derin ilişkiler var ki”...
“Senaryosu yazılsa dizi olur”...
“Dönemin iki önemli Bakan’ı işin içinde”...
“İsimleri mi sordunuz, iç yazışmada”...
“Vay anasını sayın seyirciler dedirtecek türden”...
Yavuz Donat söz konusu yazışmaların teaser’ını yapmış bırakmış resmen.
Ben merakımı gidermek için okudum, daha fazla merak içinde kaldım.
Köşe yazarı okuru aydınlatmak için mi, merakta bırakmak için mi var diye de oturup düşündüm sonra...

Yazarın Tüm Yazıları